Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Θερινό Σχολείο Γούνας (Fur Summer School)το οποίο πραγματοποιήθηκε σε Σιάτιστα και Καστοριά από την Παρασκευή 23 Αυγούστου έως και το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019,  υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας και της Fur Europe.

Είκοσι έξι συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο μυήθηκαν στον κόσμο της γούνας μέσω εκπαιδευτικών εκδρομών σε φάρμες γουνοφορών ζώων, βυρσοδεψείο και  γουνοποιητικές επιχειρήσεις, αλλά και μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων υπό την καθοδήγηση των καθηγητών κ. Βασίλη Καρδάση και κ.Ηλία Ρέββα.

Το φετινό θέμα του 5th Fur Summer School ήταν η «Ανακύκλωση της Γούνας», αποδεικνύοντας ότι η φυσική γούνα είναι ένα 100% οικολογικό προϊόν, φιλικό προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με την πλαστική γούνα της οποίας η χρήση έχει ολέθριες συνέπειες προς το οικοσύστημα.

«Το πλεονέκτημά μας, είναι ότι ασχολούμαστε με ένα βιώσιμο προϊόν, το προϊόν της γούνας. Έχει διάρκεια στο χρόνο, είναι ανακυκλώσιμο και δεν μολύνει το περιβάλλον όπως το πλαστικό», δήλωσε η  Γενική Διευθύντρια της Fur Europe Mette Lykke Nielsen.

Τα αποτελέσματα της δουλειάς των σχεδιαστών, παρουσιάστηκαν στο κοινό κατά την Τελετή Λήξης η οποία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις ξεχωριστές και πρωτότυπες δημιουργίες των σχεδιαστών.

Ειδικότερα οι πέντε ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του 5ου Θερινού Σχολείου Γούνας, σχεδίασαν και υλοποίησαν αξεσουάρ και ενδύματα χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό τη φυσική γούνα.

 

«Κάθε χρόνο βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι σχεδιαστές θέλουν να συμμετάσχουν στο Fur Summer School. Η επιλογή των συμμετεχόντων γίνεται με πάρα πολύ αυστηρά κριτήρια. Από το 2015 μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφτεί την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, περισσότερα 150 άτομα που ασχολούνται με τη Γούνα.

Λόγω του έντονου ενδιαφέροντος σκεφτόμαστε να θεσπίσουμε και το Χειμερινό Σχολείο Γούνας. Από την πλευρά μας ως Ε.Ο.Γ. κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προβολή και την προώθηση της ελληνικής γούνας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτρης Κοσμίδης.

 

Η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, ευχαριστεί τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας” για τη φιλοξενία, όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις και τις φάρμες γουνοφόρων ζώων που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές εκδρομές, τους καθηγητές κ. Βασίλη Καρδάση και κ. Ηλία Ρέββα οι οποίοι δίδαξαν στους συμμετέχοντες την τέχνη της γούνας και όλους όσοι συνέβαλαν στο να πραγματοποιηθεί ακόμα ένα πετυχημένο Θερινό Σχολείο Γούνας.

 

You May Also Like

Γεώργιος Αμυράς κατά την συνάντησή του στην Φλώρινα

Ζητήματα που αφορούν υποθέσεις των δασικών χαρτών στην Δυτική Μακεδονία έθεσε μεταξύ…

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 13/02/2019

Το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας Ορίζοντες – 13/02/2019

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εντολή Καρυπίδη στην Π.Ε. Κοζάνης για τον τρόπο παροχής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους της Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εντολή Καρυπίδη  στην  Π.Ε. Κοζάνης  για τον τρόπο παροχής…

Η κηδεία της Νταϊάνα έγινε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου. Το ρεκόρ τηλεθέασης και ακρότητες με πολίτες που ξενύχτησαν δυο μέρες για να πιάσουν καλή θέση στη διαδρομή της πομπής

Η κηδεία της Νταϊάνα έγινε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό σόου. Το ρεκόρ τηλεθέασης…

«Πράσινο φως» για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

  «Πράσινο φως» για την έλευση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία

Έκδοση 2ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων προϋπολογισμού 6 εκ. Ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020. Νέα καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότηση η 31-5-2021

  Έκδοση 2ης Τροποποίησης της Πρόσκλησης για τη χρηματοδότηση δράσεων βελτίωσης της…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμος στην Καστοριά

Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς