Σε Βαρκελώνη και Βερολίνο θα ταξιδέψει το ΕΠΑΛ Καστοριάς μέσω του προγράμματος Erasmus+

Το Επαγγελματικό Λύκειο  Καστοριάς για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα υλοποιήσει Ευρωπαϊκό πρόγραμμα στα πλαίσια του Erasmus+ και με την επίβλεψη του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) με τέσσερις ροές. Ο κωδικός του προγράμματος είναι 2019-1-EL01-KA102-062353 και ο τίτλος «Σχέδια για το μέλλον μου»

Συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη 28 μαθητές των τομέων Ηλεκτρολογίας /Ηλεκτρονικής, Υγείας-Πρόνοιας και Γεωπονίας θα καταρτιστούν, θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε επαγγελματικό περιβάλλον και θα γνωρίσουν νέες τεχνολογίες και καινοτόμες εφαρμογές στις ειδικότητές τους.

Στο Βερολίνο 8 καθηγητές του σχολείου θα εκπαιδευτούν σε θέματα που αφορούν τη Μαθητεία.Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως τα έξοδα των μετακινούμενων.

Τον περασμένο Απρίλιο και πάλι με το  πρόγραμμα Erasmus+  με τίτλο «Μαθητής σήμερα, ικανός εργαζόμενος αύριο. Ενσωμάτωση και πρόσβαση των μαθητών στην αγορά εργασίας» και κωδικό 2018-1-EL01-KA102-047578  28 μαθητές ταξίδεψαν στη Βαρκελώνη και στη Λειψία, από τους τομείς Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρονικής, Μηχανολογίας και Οικονομίας & Διοίκησης, όπου γνώρισαν καινοτόμες πρακτικές ,βελτίωσαν τις ικανότητές τους, τις δεξιότητές τους και απέκτησαν στάσεις  μέσω εργαστηριακών εφαρμογών σε κέντρα εκπαίδευσης και σε εταιρείες.