Μουσική & κινηματογράφος, ήχοι ροκ, τζαζ, swing, blues και manuche

Μετά την εναρκτήρια συναυλία στις 29 Ιουνίου με το τοπικό μουσικό σχήμα 9/8 που κέρδισε τις εντυπώσεις του κοινού, ντόπιων και επισκεπτών, συνεχίζονται δυναμικά από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι εκδηλώσεις του φετινού πρώτου Φεστιβάλ της Αυλής.

Μουσική και κινηματογράφος, ήχοι ροκ, τζαζ, ηλεκτροακουστικοί, swing, blues και manuche, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ, ατμοσφαιρικά video που πλαισιώνουν τις μουσικές…όλα αυτά θα γεμίσουν και πάλι την αυλή του φωτισμένου Αρχοντικού Πηχεών, σε ένα τετραήμερο που στόχο έχει να γίνει το θερινό πολιτιστικό μας ραντεβού στην παλιά πόλη. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΩΝ

14.07 ΠΕΜΠΤΗ

Lemonostifel

Και το ταξίδι ξεκινά, με φόντο την Καστοριά… ο Γαβρίλος βρίσκει τον Χάρη και με παρέα το τσέλο της Εύης γίνεται το πρώτο demo. Οι Lemonostifel δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το 2007. Με φόντο τα ιδιαίτερα video, τραγούδια χωρίς λόγια, μουσική που μπορεί να χαρακτηριστεί ως ηλεκτροακουστική, και μουσικές ιστορίες με μεσογειακο-βαλκανικά στοιχεία που μπλέκονται με ροκ, πάνκ και τζαζ, δημιουργούν ατμόσφαιρες μέσα από μελωδίες που είναι πλούσιες, κάτι το οποίο  έχει χαρακτηριστεί και ως ο θρίαμβος της μουσικής”.

15.07 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Διεθνείς Ταινίες Μικρού Μήκους

Μια επιλογή από τις καλύτερες διεθνείς και ελληνικές ταινίες μικρού μηκους, οι οποίες έχουν βραβευτεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους (TISFF). Το TISFF εδώ και πολλά χρόνια προβάλλει τις καλύτερες των ταινιών από όλον τον κόσμο και ανηκει πλέον στη λίστα των 45 καλύτερων φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, 28 κορυφαίων ευρωπαικών φεστιβάλ, και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον επιδραστικά φεστιβάλ του είδους στα βαλκάνια.

16.07 ΣΑΒΒΑΤΟ

T 4 Trouble and the Self Admiration Society

ένα ντοκιμαντέρ για τον Θόδωρο (Terry) Παπαντίνα του Δημητρή Αθυρίδη

2009. «O Τέρρυ Παπαντίνας είναι 56 χρονών, ζει στη Θεσσαλονίκη… Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη, απ’ όπου επέστρεψε για να μεσουρανήσει στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Ελλάδας του ’70. Ταλαντούχος και γοητευτικός, έγινε ίνδαλμα και φορέας της ροκ υποκουλτούρας όπου συχνά ενυπάρχουν η αντίδραση και η αυτοκαταστροφή…αποκαλύπτει, σε συγκλονιστικές εκ βαθέων εξομολογήσεις μπροστά στην κάμερα, μια ψυχική πραγματικότητα που αντανακλά ένα κοινωνικό φαινόμενο…Η αφήγηση μιας ζωής που υπάκουσε στις αξίες της ροκ μυθολογίας.»

17.07 ΚΥΡΙΑΚΗ

The Speakeasies’ Swing Band!

Οι The Speakeasies’ Swing Band! δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2010 πάνω στην ιδέα μιας swing μπάντας. Αν και το όνομα τους μας παραπέμπει στα «σκοτεινά καπηλειά» της Αμερικής την περίοδο της ποτοαπαγόρευσης, οι The Speakeasies Swing Band είναι ένα από τα αγαπημένα μουσικά σύνολα της Θεσσαλονίκης. Η μουσική τους συγκαταλέγεται στους ήχους swing, blues, jazz και manuche, σε ξένο και ελληνικό ρεπερτόριο, και δημιουργεί κλίμα χαράς και κεφιού, διάθεση χορού και ρετρό vibes.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στην Αυλή του Αρχοντικού Πηχεών / Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα (Ντολτσό) στις 21:30

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Η υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Αντωνίου στο Άργος Ορεστικό

Τα εμπορικά καταστήματα του Άργους Ορεστικού επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Νέας…

Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία, προστάτη των γουνοποιών της Καστοριάς

Χρόνια πολλά σε όλους τους γουνοποιούς!

Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για εισιτήρια σε ΜΜΜ, καφέδες, σινεμά. Αναλυτικά παραδείγματα

Τι θα πληρώνουμε από 1η Ιουνίου για εισιτήρια σε ΜΜΜ, καφέδες, σινεμά.…

Ο Γιώργος Γεωργαντζάς συμφώνησε με την Καστοριά

Ο Γιώργος Γεωργαντζάς συμφώνησε με την Καστοριά

Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά με τα ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ-ΜΕΑ των ΟΤΑ»

  Αναφορά της Ολυμπίας Τελιγιορίδου με θέμα: «Νόμος ΑΣΕΠ. Επείγον ζήτημα σχετικά…

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ για νέους έως 29 ετών (Β΄ κύκλος)

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις επιχειρήσεων για το 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα εργασιακής…

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς 21-22 Απρ. 2018

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων του Α.Σ Καστοριάς