Συνάντηση Υπουργού Ανάπτυξης και  Επενδύσεων  Άδωνι Γεωργιάδη, με την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

Κλιμάκιο των φορέων της ελληνικής γουνοποιίας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριο Κοσμίδη, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» Απόστολο Τσούκα και τον Οικονομικό Σύμβουλο της Ε.Ο.Γ. Νίκο Ρίζο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα. Παρών στην συνάντηση ήταν ο  Βουλευτής  Ν.Δ. Κοζάνης Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 

Η συνάντηση, η οποία προκλήθηκε από τους φορείς της γούνας με σκοπό την επίλυση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ελληνική γουνοποιία,  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, όπου οι κύριοι Δ. Κοσμίδης και Α. Τσούκας παρουσίασαν στον Υπουργό τα θέματα που πρέπει άμεσα να επιλυθούν για να επέλθει η περεταίρω ανάπτυξη του κλάδου. Ο Υπουργός τόνισε πως το κράτος οφείλει να είναι δίπλα στους γουνοποιούς, δίπλα σε έναν κλάδο ο οποίος συμβάλει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία.

 

Παράλληλα κατά τη συνάντηση, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της πλαστικής γούνας και πώς αυτή δρα καταστροφικά προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με τη φυσική γούνα η οποία αποτελεί ένα 100% οικολογικό προϊόν.

 

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Η παραγωγή γούνας είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα. Οι γουνοποιοί συμβάλλουν καίρια στην ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών, στη μείωση του εμπορικού ελλείμματος και καταξιώνουν ένα ελληνικό προϊόν στις πλέον ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές. Κατά συνέπεια το κράτος οφείλει να είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Σημειώνω ότι σε μια εποχή που όλοι συζητάμε για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, είναι εντελώς παράλογο κάποιοι να πολεμούν τη φυσική γούνα και να προωθούν την πλαστική γούνα. Η πλαστική γούνα καταστρέφει το περιβάλλον και μετά από ένα δισεκατομμύριο χρόνια θα είναι εδώ και θα μολύνει τον πλανήτη, ενώ η φυσική γούνα εντάσσεται στον φυσικό κύκλο της ζωής. Γι’ αυτό και ιδιαιτέρως την υποστηρίζω».

 

Από την πλευρά του ο κ. Κοσμίδης είπε:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά να συναντηθούμε με τον Υπουργό, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είναι φίλος της ελληνικής γούνας. Είχαμε την ευκαιρία να του καταθέσουμε όλους τους προβληματισμούς μας και ό,τι αφορά τον κλάδο της γούνας. Είμαστε χαρούμενοι που είναι με την πλευρά των επενδύσεων και εκείνων που θέλουν να φέρουν την ανάπτυξη στη χώρα μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθεί και στα αιτήματα του κλάδου μας αλλά και ολόκληρης της χώρας. Σας ευχαριστούμε που είστε κοντά μας. Κύριε Υπουργέ, συνεχίστε έτσι και δεν θα χάσουμε ούτε εμείς, ούτε η Ελλάδα».

 

 

You May Also Like

Υπογραφή συμβάσεων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER της ΑΝΚΟ

Table of Contents Hide Τα επενδυτικά σχέδια εντάσσονται στους τομείς της μεταποίησης,…

Η απαράδεκτη διόρθωση δασκάλας σε μαθητή της που εξόργισε γονείς και εκπαιδευτικούς

Συμπεριφορά δασκάλας: Τι έχουν δείξει παιδαγωγικές έρευνες

Ενημέρωση για το έθιμο των Λαζαρίνων από το Σύλλογο Κορησού «Ο Άγιος Διονύσιος»

Ενημέρωση για το έθιμο των Λαζαρίνων από το Σύλλογο Κορησού «Ο Άγιος…

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε περιοχή της Φλώρινας

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε περιοχή της Φλώρινας

Τέσσερις παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Τέσσερις παραστάσεις από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σε Κοζάνη, Βέροια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Αγωνιστική δραστηριότητα των τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας από κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου

  Επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Εορδαίας από κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ Ηπείρου

Ἐγκαίνια Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Κολοκυνθοῦς Καστορίας

Ἐγκαίνια Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίου Νικολάου Κολοκυνθοῦς Καστορίας

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής

Έναρξη λειτουργίας του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στη Δημοτική Κοινότητα Αιανής