Δ. Σαββόπουλος «Η Καστοριά είναι η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας»

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου

Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, όπου ορίστηκε και ψηφίστηκε (κατά πλειοψηφία) ο  νέος Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας. Χρέη Προέδρου θα εκτελεί ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργος Βαβλιάρας.

Όσον αφορά την εν λόγω απόφαση του Π.Σ. υπήρξαν ποικίλες αντιδράσεις από τη μεριά της αντιπολίτευσης όλων των συνδυασμών, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην καταγωγή του Προέδρου. Ειδικότερα αναφέρθηκε πως θα πρέπει ο Πρόεδρος να προέρχεται από την Καστοριά, όπως συνέβαινε άλλωστε από την πρώτη στιγμή ίδρυσης τής Εταιρίας Τουρισμού.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος δηλώνοντας τα ακόλουθα «Κατά το παρελθόν, ακόμα και όταν ήμουν Περιφερειακός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, είχα πει στον τέως Περιφερειάρχη Δ.Μ. Θεόδωρο Καρυπίδη πως εφόσον οριστεί θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, θα πρέπει να είναι το ίδιο πρόσωπο με τον Πρόεδρο της Εταιρίας Τουρισμού, καθώς ασχολούνται με το ίδιο αντικείμενο. Με τον τρόπο αυτόν ενισχύουμε τη θεσμική ιδιότητα και του Προέδρου, αλλά και του Αντιπεριφερειάρχη».

Ο κ. Σαββόπουλος επεσήμανε επίσης πως κατά τα προηγούμενα χρόνια  χρέη Προέδρου της Εταιρίας Τουρισμού εκτελούσαν εκλεγμένοι Π.Σ. με καταγωγή από την Καστοριά. Ωστόσο δεν θα πρέπει να  υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στην Καστοριά και στην Κοζάνη, αντιθέτως θα πρέπει να υπάρχει ο ξεκάθαρος  κοινός στόχος  της αναβάθμισης της Εταιρίας, η οποία και θα έλθει όταν οι αρμοδιότητες συγκεντρωθούν και δοθούν σε ένα πρόσωπο ασχέτως της καταγωγής του «Εμείς ως Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να ενισχύσουμε τη θέση της Εταιρίας. Αυτός είναι ο στόχος μας. Το στοίχημα για εμάς είναι το προϊόν του Τουρισμού, το οποίο προσδοκά όλη η Δυτική Μακεδονία, αλλά και οι Καστοριανοί πολίτες, να μπορέσουμε να το προωθήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα για να έχουμε  τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο».

Όσον αφορά στις αντιδράσεις την αντιπολίτευσης οι οποίες επικεντρώθηκαν στο ότι «η Καστοριά χάνει την Εταιρία Τουρισμού με απόφαση Κασαπίδη», ο κ. Σαββόπουλος  θέλησε να ενημερώσει για ακόμη μια φορά πως τα γραφεία της Εταιρίας στεγάζονται στον κτίριο της Αντιπεριφέρειας στον 2ο όροφο και δεν πρόκειται να φύγουν από εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας Κασαπίδη. Το σχήμα της Εταιρίας Τουρισμού είναι 7μελές και μάλιστα για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια δόθηκε μια θέση στην αντιπολίτευση «Κατά τη διάρκεια του Π.Σ. υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης. Μερικές φορές η αντιπολίτευση λέει ορισμένα πράγματα, απλώς για να τα πει. Είναι αυτονόητο πως η έδρα της Εταιρίας  Τουρισμού παραμένει στην Καστοριά. Λειτουργούμε ενωτικά. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι η Καστοριά είναι η Ναυαρχίδα του Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας».

Comments are closed.

You May Also Like

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτριο Κουκλατζή, αυτή την Κυριακή στην Καστοριά

Συγκέντρωση συμπαράστασης για τον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτριο Κουκλατζή, αυτή την…

Κοινωνικό Φροντιστήριο για αδύναμους μαθητές

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Καστοριάς και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς με την υποστήριξη του…

Σε ετοιμότητα τα Σχολεία στο Δήμο Καστοριάς. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα βρίσκεται σε ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον

  Σε ετοιμότητα τα Σχολεία στο Δήμο Καστοριάς. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα…

Το αδιαχώρητο στο Εκλογικό Κέντρο του υπ. Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη (Φωτορεπορτάζ)

Φωτορεπορτάζ από το  Εκλογικό Κέντρο του υπ. Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη 

Ευχαριστίες Ζήση Τζηκαλάγια για την επιτυχημένη πολιτική εκδήλωση.

Σ Α Σ Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω!

Δείτε τι ώρα θα τελεστούν οι Αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της ΠΕ Καστοριάς

Δείτε τι ώρα θα τελεστούν οι Αγιασμοί στις σχολικές μονάδες της ΠΕ…

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ¨ και τον ιδιοκτήτη του καταστήματος PIZZA ROMA κ. Σωκράτη Πέλκα για την ανιδιοτελή προσφορά προϊόντων

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς ευχαριστεί τον πολιτιστικό σύλλογο ¨ΤΟ ΤΣΑΡΣΙ¨ και…

Σε εξέλιξη το έργο  «Εργασίες Συντηρήσεων, επισκευών και βελτιώσεων στο ε.ο. Δίκτυο 2019» προϋπολογισμού 70.000 ευρώ από την Π.Ε. Καστοριάς

Σε εξέλιξη το έργο  «Εργασίες Συντηρήσεων, επισκευών και βελτιώσεων στο ε.ο. Δίκτυο…

Η Έ.Α.Υ. Καστοριάς ευχαριστεί δημόσια όλους όσοι στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό των Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς

Η Έ.Α.Υ. Καστοριάς ευχαριστεί δημόσια όλους όσοι στάθηκαν και στέκονται στο πλευρό…

Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων.

Συνεργασία Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την Επιτάχυνση των Διαδικασιών Αδειοδότησης Σταυλικών Εγκαταστάσεων.