Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως… εισήλθε σε αυτό. Γι’ αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

http://edition.cnn.com

You May Also Like

Οι θερμίδες που καίμε με τις δουλειές του σπιτιού

Οι θερμίδες που καίμε με τις δουλειές του σπιτιού

Επισκέψεις στα περιφερειακά ιατρεία Δενδροχωρίου, Βασιλειάδας, Βυσσινιάς, Διποταμίας, Μεταμόρφωσης και Οινόης.

ΚΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΔΡΑΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – PAP TEST Π. ΙΑΤΡΕΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (Φωτογραφικό υλικό)

Πόσο κοντά μπορούν να είναι δύο άτομα αν φοράνε και οι δύο μάσκα

Πόσο κοντά μπορούν να είναι δύο άτομα αν φοράνε και οι δύο…

Πόνος στη μέση: Πώς θα υποχωρήσει σε 5 λεπτά (video)

Πόνος στη μέση: Πώς θα υποχωρήσει σε 5 λεπτά (video)

Πώς πρέπει να φροντίζει κάθε ηλικία τη στοματική της υγιεινή

Πώς πρέπει να φροντίζει κάθε ηλικία τη στοματική της υγιεινή

Μάσκα με μελιτζάνα για δέρμα χωρίς ρυτίδες

Μάσκα με μελιτζάνα για δέρμα χωρίς ρυτίδες

Το ευερέθιστο έντερο μπορεί να επηρεάζει δυσάρεστα την ποιότητα ζωής του πάσχοντος

Τι είναι το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Εννιά ανατριχιαστικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για το τσιγάρο

Εννιά ανατριχιαστικά πράγματα που δεν γνωρίζατε για το τσιγάρο

Περπάτημα: Tο απόλυτο ηρεμιστικό της ψυχής

Αν θα θέλαμε να δώσουμε ένα χαρακτηρισμό στο περπάτημα, αυτός θα ήταν «το μαγικό φάρμακο».

Πιτυρίδα: Πώς υποχωρεί με φυσικά υλικά που έχετε στο σπίτι

Πιτυρίδα: Πώς υποχωρεί με φυσικά υλικά που έχετε στο σπίτι