Όσον αφορά τα φασόλια, την μεγαλύτερη έκταση (20.000 στρέμματα) καταλαμβάνουν τα φασόλια γίγαντες ελέφαντες Καστοριάς και Πρεσπών.

Ακολουθούν τα φασόλια πλακέ ΠΓΕ Πρεσπών και τα πλακέ της Καστοριάς (χωρίς ΠΓΕ με 6 -7.000 στρέμματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και τους 38 βαθμούς Κελσίου στη Δυτική Μακεδονία, έχουν δημιουργήσει προβλήματα ανθόρροιας και αναστολή της καρποφορίας φέτος στα αναρριχώμενα φασόλια (γίγαντες ελέφαντες και πλακέ).

Η συγκομιδή δεν έχει αρχίσει ακόμα. Οι τιμές παραγωγού για τα φασόλια γίγαντες ελέφαντες και τα φασόλια πλακέ διαμορφώνονται στα 2-3,2 ευρώ το κιλό τα τελευταία χρόνια. Φέτος έχουν μπει πάνω από 15.000 στρέμματα μέτρια φασόλια, ενώ τα προηγούμενα χρόνια η καλλιέργεια τους δεν κάλυπτε πάνω από 5.000 στρέμματα. Η αιτία είναι το πρασίνισμα της ΚΑΠ που οδήγησε αρκετούς παραγωγούς σε αυτή την επιλογή.

Η τιμή παραγωγού για τα μέτρια φασόλια διαμορφώνεται στα 0,90-2 ευρώ το κιλό. Στην Κόρινθο καλλιεργούνται περίπου 1.500-2.000 στρέμματα με φασόλια βανίλιες Φενεού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Διεξαγωγή Επιμορφωτικού Σεμιναρίου με τίτλο: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ» στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: Αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα οδικής ασφάλειας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής…

Στις Πρέσπες η Μαρία Αντωνίου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα αποκαλυπτήρια μνημείου, για τον αρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, που έπεσε την ώρα…

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Συμμετοχή και συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης στο ερευνητικό έργο «BERLIN – «Οικονομικά αποδοτική αναμόρφωση δημόσιων κτηρίων σε έξυπνα και ανθεκτικά νανοδίκτυα με χρήση αποθήκευσης»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας:  Συμμετοχή και συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης στο ερευνητικό…

Θ. Καρυπίδης: Η Δεσκάτη κομβική περιοχή των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων και των 3 Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας – Θεσσαλίας και Ηπείρου

Θ. Καρυπίδης: Η Δεσκάτη κομβική περιοχή των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων και των…

Αποστολή κουβερτών στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής από την Ι.Μ. Καστοριάς

Αποστολή κουβερτών στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής  από την Ι.Μ. Καστοριάς

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 03-10-2016 έως 09-10-2016)

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 03 Οκτωβρίου έως 09 Οκτωβρίου)…