Με διαδικαστικά θέματα και ειδικότερα, σαν κύριο θέμα συζήτησης τη συμμετοχή της ΠΕΔ στην Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας συνεδρίασε το όργανο, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Ιουλίου, με παρόντες τους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς της περιοχής που μετέχουν στη συνεδρίαση.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση της  ΔΙΑΔΥΜΑ για δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ στα επίσης σημαντικά θέματα της συνεδρίασης είναι η Υποβολή Πρότασης Έργου στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας Ελλάδα-Αλβανία, για θέματα πυρασφάλεια ς.  “Η ΠΕΔ είναι μέτοχος στην εταιρεία Τουρισμού και οφείλει να παίρνει αποφάσεις για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή να στηρίξει οικονομικά ή και άλλες δράσεις, προβολής έργου των δήμων”, σημείωσε σχετικά η κ. Βρυζίδου .

Επίσης, την ΠΕΔ απασχόλησε σαν θέμα συζήτησης ο νέος κώδικας δήμων, με την ίδια να λέει πως “το νομοσχέδιο “Σκούπα” να περιλαμβάνει τα πάντα, γιατί πολλές φορές οι δημοτικές αρχές του παρελθόντος και οι σημερινές, έχουν επισημάνει δυσλειτουργίες και πολλά θέματα δεν είναι λυμένα, προσπαθώντας να δώσουμε απαντήσεις στα δικαστήρια.


Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας με την Αλβανία, η κ. Βρυζίδου, σημείωσε πως εκμεταλλεύεται η Δυτική Μακεδονία τα εν λόγω  προγράμματα, προκειμένου “εκτός από γνώση και συνεργασία, να ωφεληθούν επί της ουσίας οι δύο πλευρές”, όπως τόνισε, για ένα θέμα που αφορά την περιοχή, μιας και η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται στα σύνορα.  

Πηγή: prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.