Η Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νεομάρτυρα Βασίλειο Καλαπαλίκη

Σε ιδιαίτερα κατανυκτικό και συγκινητικό κλίμα, τελέστηκε για πρώτη φορά Ιερά Αγρυπνία για τον Άγιο Νεομάρτυρα Βασίλειο Καλαπαλίκη, Εφημέριο της ενορίας Χιλιοδένδρου, ο οποίος μαρτύρησε το 1902. Η Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε στο χωριό του, στο Χιλιόδενδρο, και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί και πιστοί, ενώ τα χαριτόβρυτα τίμια Λείψανα του Νεομάρτυρος, που πρόσφατα αναγράφθηκε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, τέθηκαν προς προσκύνηση στο κέντρο του Ναού μαζί την προσφάτως αγιογραφηθείσα εικόνα του.

Στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην τιμή και ευλογία που αποτελεί για τον τόπο η αγιοκατάταξη αυτών των Νεομαρτύρων και στάθηκε στους τρόπους με τους οποίους οι Νεομάρτυρες βοήθησαν την Πατρίδα μας.

You May Also Like

Μαρία Αντωνίου: «Αδυναμία πραγματοποίησης πτήσεων από και προς τον Κρατικό Αερολιμένα Καστοριάς “Αριστοτέλης” λόγω απουσίας εκχιονιστικού μηχανήματος παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες σας για δήθεν αναβάθμιση του»

Μαρία Αντωνίου: «Αδυναμία πραγματοποίησης πτήσεων από και προς τον Κρατικό Αερολιμένα Καστοριάς…

Δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

Δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο πολιτικό γραφείο της Ολυμπίας Τελιγιορίδου

ΠΔΜ: Τεχνική συνάντηση εργασίας στην ΜΟΔ Α.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης συγχρηματοδοτούμενων δράσεων του ΕΣΠΑ

ΠΔΜ: Τεχνική συνάντηση εργασίας στην ΜΟΔ Α.Ε. για την επιτάχυνση των διαδικασιών…

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στη χοροεσπερίδα των Καστοριανών της Αθήνας

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στη χοροεσπερίδα των Καστοριανών της Αθήνας

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Σεπτεμβρίου 2023

Στην Καστοριά και τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Καστοριάς

ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ

ΦΙΛΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ