Επιτυχημένη η Επιμορφωτική Εκδήλωση της ΕΠΣ Καστοριάς στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για τις αναπτυξιακές ηλικίες

 


Με πρωτοβουλία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Καστοριάς πραγματοποιήθηκε στο  Esperos Palace Luxury & Spa Hotel  την Πέμπτη17 Οκτωβρίου επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών ποδοσφαίρου για τις Αναπτυξιακές Ηλικίες, υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Καστοριάς σε συνεργασία με την ΕΠΟ και  εισηγητή/ομιλητή τον Grassroots Manager της Ε.Π.Ο. Κο Χρήστο Σίσκο.

Σε ακόμη μία προσπάθεια της ΕΠΟ  για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών προχώρησε σε συνεργασία με την ΕΠΣ το επιμορφωτικό σεμινάριο το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον. Το παρακολούθησε  μεγάλος αριθμός προπονητών ακαδημιών που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα υποδομών της Ένωσής μας καθώς και προπονητές της ΕΠΣ Φλώρινας.

Τους συμμετέχοντες προπονητές καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Κος Τάκης Τριανταφύλλου .Στην ομιλία του ανέφερε για το εξαετές 2018-24, πλάνο  που κατάρτισε και υλοποιεί η ομοσπονδία σε συνεργασία με τις ενώσεις για  τη διάδοση τα οφέλη και τις αξίες του Ποδοσφαίρου σε όλα τα κοινωνικά στρώματα .Επισης αναφέρθηκε και στην οργανωμένη ανάπτυξή του προς όφελος του αθλήματος και της κοινωνίας. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο διευθυντής ανάπτυξης της ΕΠΟ ο οποίος αναφέρθηκε λεπτομερώς στις τομές στις οποίες προχώρησε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σχετικά με την κατηγοριοποίηση των πρωταθλημάτων, τους κοινούς κανόνες διεξαγωγής καθώς επίσης και στο ρόλο του προπονητή αναπτυξιακών ηλικιών. Ενημερώθηκαν οι προπονητές για θέματα και βασικές αρχές λειτουργίας εκπαιδευτικού προγραμματισμού τμημάτων αναπτυξιακών ηλικιών, οργάνωση Ακαδημιών και Περιβάλλοντος Μάθησης και Εκπαίδευσης. Η ΕΠΣ Καστοριάς δίνει μεγάλη βαρύτητα στην εξέλιξη και στην επιμόρφωση των μελών της με σχεδιασμό και δράσεις αναβαθμίζοντας τον ρόλο των προπονητών αναπτυξιακών ηλικιών με προτεραιότητα στην ποιότητα άθλησης των σωματείων μελών της και ειδικά στην μαθησιακή – εκπαιδευτική διαδικασία των νέων μας στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του νομού μας μέσω της στελέχωσης με άρτια καταρτισμένο δυναμικό προπονητών.

Ταυτόχρονα τέτοιες συνεργασίες ανοίγουν νέες προοπτικές στην επιμήκυνση και ενίσχυση της τοπικής αθλητικής κοινωνίας, προάγοντας νέους ρόλους στήριξης.

Η ΕΠΣ ευχαριστεί τον  Grassroots Manager Κο Χρήστο Σίσκο, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την εποικοδομητική αυτή ενημέρωση και σύντομα θα διεκδικήσει και άλλες δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο και στο πνεύμα *μπάλα παντού* που αποτελεί το στρατηγικό πλάνο της ΕΠΟ.

You May Also Like

Συγκρότηση της «Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας»

  Συγκρότηση της «Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας»

OΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ Α’-Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

OΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ-ΒΟΗΘΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΑΓΩΝΩΝ Α’-Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στη διήμερη αιμοδοσία του «Ζήσε Αθλητικά» με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το ΕΚΕΑ στο ΣΕΦ, όπου συγκεντρώθηκαν 157 φιάλες αίματος

  Εντυπωσιακή η ανταπόκριση στη διήμερη αιμοδοσία του «Ζήσε Αθλητικά» με το…

Α2: Στους κορυφαίους της 27ης αγωνιστικής ο σέντερ των “Γουναράδων” Πέτρος Μελισσαράτος

Α2: Στους κορυφαίους της 27ης αγωνιστικής ο σέντερ των “Γουναράδων” Πέτρος Μελισσαράτος

Πιστοποίηση και χρηματοδότηση φορέων και σωματείων για δράσεις Αθλητικού Τουρισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Πιστοποίηση και χρηματοδότηση φορέων και σωματείων για δράσεις Αθλητικού Τουρισμού από το…

Κωπηλασία: Με εξαιρετική επιτυχία η συμμετοχή του Ν.Ο.Μ. στην 9η Πανελλήνια Συνάντηση Ανάπτυξης

Στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στον κωπηλατικό στίβο του Πεθελινού Σερρών…

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων Εφήβων και Παίδων του Α.Σ Καστοριάς 27-28/1/2018

Αποτελέσματα αγώνων των τμημάτων  Εφήβων και Παίδων του Α.Σ Καστοριάς 27-28/1/2018

Βραβείο ήθους για τους «ΡΟΣΟΝΕΡΙ»

Το μοναδικό σωματείο στο οποίο θα απονεμηθεί Βραβείο Ήθους για την περίοδο…

Οι αγώνες του Α.Σ. Καστοριάς_άροσις το Σαββατοκύριακο (11-12/11)

Η αγωνιστική δραστηριότητα των τμημάτων το προσεχές Σαββατοκύριακο