Σε διαθεσιμότητα ο γυναικολόγος ύστερα από μήνυση για βαριά αμέλεια. Καθησύχαζε τους γονείς ότι όλα είναι φυσιολογικά…

Σάλος έχει προκληθεί από την είδηση ότι αγοράκι γεννήθηκε «χωρίς πρόσωπο» στην Πορτογαλία. Ο γιατρός Αρτούρ Καρβάλχ, που παρακολουθούσε την μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τέθηκε ήδη σε 6μηνη διαθεσιμότητα λόγω αμέλειας.

Ο μικρός Ροντρίγκο γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου χωρίς μάτια, μύτη και μέρος του κρανίου του. Η μητέρα του, Μαρλέν, είχε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις κατα την διάρκεια της κύησης, ακόμα και την πιο εξειδικευμένη για περιπτώσεις δυσπλασίας, την οποία επανέλαβε δυο φορές. Ο γιατρός της, την διαβεβαίωσε ότι όλα κυλούν φυσιολογικά.

Ο μαιευτήρας μάλιστα τους καθησύχασε, όταν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ανωμαλιών στο έμβρυο, ενώ η μητέρα διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, έπειτα από ένα υπερηχογράφημα που είχε γίνει με πρωτοβουλία των γονέων. «Εξήγησε ότι ορισμένες φορές κάποια τμήματα του προσώπου δεν είναι ορατά» στα υπερηχογραφήματα «όταν το μωρό έχει κολλήσει το πρόσωπό του στην κοιλιά της μητέρας» αφηγήθηκε η Γιοάνα Σιμάο, η αδελφή της μητέρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI 24.

Οι δυσμορφίες στο πρόσωπο του βρέφους φανερώθηκαν με την γέννηση του, έχοντας ως επακόλουθο οι γονείς να κατηγορήσουν το γιατρό για βαριάς μορφής αμέλεια. Ο ιατρικός σύλλογος έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα σε βάθος για την περίπτωση του συγκεκριμένου γυναικολόγου – μαιευτήρα. Μέχρι στιγμής έχει έρθει στο φως άλλη μια καταγγελία σε βάρος του από το 2011 η οποία … αρχειοθετήθηκε.

Η οικογένεια της μητέρας έχει συγκεντρώσει όπως ισχυρίζονται καταγγελίες από δεκάδες γυναίκες που έπεσαν θύματα του γιατρού, αλλά μέχρι σήμερα δεν μιλούσαν από φόβο. Οι γονείς μαζί με το βρέφος, ταξίδεψαν σε ειδική κλινική στη Λισαβόνα, με την ελπίδα ενός θαύματος αφού οι γιατροί τους έχουν ήδη πει ότι ο μικρός έχει γεννηθεί με σοβαρή εγκεφαλική δυσλειτουργία….

mixanitouxronou.gr