Το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct, στην Πράγα – Δημοκρατία της Τσεχίας

 Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα – Δημοκρατία της Τσεχίας, από τις 9-11 Οκτωβρίου 2019.

Ο κ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ και νόμιμος εκπρόσωπος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπησε το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και συμμετείχε με παρεμβάσεις στα πάνελ με θεματική τη συνεργασία της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την κοινωνία των πολιτών και τις οργανώσεις. Επίσης συμμετείχε και στα εργαστήρια διεθνικής συνεργασίας και καταπολέμησης της ανεργίας.

Τους συμμετέχοντες των 450 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct  χαιρέτισε και καλωσόρισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τσεχικής Δημοκρατίας κ. Tomáš Petříček. Κατά τη διάρκεια των διήμερων εργασιών της συνάντησης τον λόγο πήραν, η κα Pia Ahrenkilde Hansen, Γενική Διευθύντρια Επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Jiří Švarc, Προϊστάμενος Μονάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κα Dorka Bauer, Διευθύντρια Επικοινωνίας του Climate-KIC κ.α.

Η φετινή  συνάντηση αποτέλεσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των περιφερειών και των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η έκθεση δικτύωσης που ακολούθησε των εργασιών του συνεδρίου, έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη και τους εκπρόσωπους των Κέντρων να συζητήσουν κοινές δράσεις για τη βέλτιστη και αποτελεσματική πληροφόρηση των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

You May Also Like

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης στην υψηλή ζώνη, λόγω βλάβης που προκάλεσε στο δίκτυο ύδρευσης

Ανακοίνωση του Δήμου Άργους Ορεστικού

Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού:Ψυχολογική υποστήριξη προς τα άτομα που έχουν αγχωθεί ή νιώθουν απόγνωση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Άργους Ορεστικού:Ψυχολογική υποστήριξη προς τα άτομα που έχουν…

Καστοριά: Διακοπή υδροδότησης στην χαμηλή ζώνη της πόλης

Καστοριά: Διακοπή υδροδότησης στην χαμηλή ζώνη της πόλης

Το Φυσικό Αέριο… πάει Γρεβενά

Aναμένεται να συνδεθεί στα Γρεβενά το επόμενο διάστημα

Ανανέωσε τη θητεία του για άλλα δυο χρόνια ο Γιάννης Μανάκας ως Πρόεδρος της IFF

Ανανέωσε τη θητεία του για άλλα δυο χρόνια ο Γιάννης Μανάκας ως…

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων δημοσίου χαρακτήρα, του τοπικού προγράμματος LEADER της ΑΝΚΟ

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για την υλοποίηση των έργων δημοσίου χαρακτήρα, του τοπικού…

Σύλληψη 24χρονου στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών

Την Τετάρτη (22-06-2016) το απόγευμα στην Κοζάνη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης…

Φέτος που τα μέτρα κατά του κορονοϊού έχουν περιοριστεί, ο χώρος του service park του Rally Greece Offroad είναι ανοιχτός για το κοινό.

Ελάτε όλες τις μέρες στον χώρο της εμποροπανήγυρης και ζήστε από κοντά…