Αποπνικτική είναι από σήμερα το πρωί οη ατμόσφαιρα στα ορυχεία της ΔΕΗ στο ενεργειακό λεκανοπέδιο, ενώ σε συγκεκριμένους σταθμούς η ρύπανση είναι ορατή και δια γυμνού οφθαλμού.
Όπως δείχνει ο χάρτης μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Κέντρου Περιβάλλοντος , αλλά επιβεβαιώνουν με επιτόπιο έλεγχο που έκαναν τα στελέχη του ΚΕΠΕ, στις 12.30 το μεσημέρι, ο χάρτης ρύπανσης έδειχνε δείκτη ρύπανσης 8/10 στον Οικισμό (Πτολεμαΐδα), ενώ 6/10 εμφάνιζε η Ποντοκώμη.
Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο Βασίλης Ευαγγελόπουλος υπεύθυνος του εργαστηρίου μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης του ΚΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, από το πρωί της Δευτέρας σημειώνονται υψηλές τιμές εκπομπών , ενώ η άσχημη εικόνα σε Οικισμό και Ποντοκώμη επιβεβαιώνεται και οπτικά. οι ωριαίες τιμές, μάλιστα, ξεπερνούν τα 100  μικρογραμμάρια, με μέσο ημερήσιο όρο τα 50 MG, για εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων.
Σε αυτό συμβάλουν οι εξορυκτικές δραστηριότητες της ΔΕΗ, σε συνδυασμό και με τις κλιματολογικές συνθήκες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.