Επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών: Μέσα στον Νοέμβριο η καταβολή σε 5.400 δικαιούχους

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται η καταβολή του επιδόματος ορεινών και μειονεκτικών περιοχών σε 5.400 δικαιούχους που περιμένουν εδώ και ένα χρόνο να τους καταβληθεί το επίδομα του 2018.

Παράλληλα μέσα στον Νοέμβριο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση στα ΚΕΠ για να λάβουν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το 2019 προκειμένου να τους καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ μέσα στο τρέχον έτος.

Ειδικότερα η απόφαση για την καταβολή του εν λόγω επιδόματος υπογράφηκε από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου και αναμένεται η υπογραφή από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Το Επίδομα αυτό δίνεται άπαξ μια φορά το χρόνο και το ποσό ξεκινάει από τα 300 ευρώ και φτάνει τα 600 ευρώ. Ειδικότερα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται:

– σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000,00 ευρώ ετησίως

-σε 300 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 3.000,00 ευρώ και του ποσού των 4.700,00 ευρώ.

Το επίδομα δίνεται στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής προστασίας ευπαθών ομάδων προκειμένου να στηριχθούν οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και να αποτραπεί ο κίνδυνος να ερημωθούν ολόκληρα χωριά που βρίσκονται σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.

Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Βασική ομιλήτρια και συντονίστρια της Νομαρχιακής Συνέλευσης στην Φλώρινα η Μαρία Αντωνίου, ως Τομεάρχης Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ.

Σε μία ακόμη Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από την πρόσφατη…

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Καστοριάς:Άδωνι Γεωργιάδη, πόσο επικίνδυνη είναι η Ντόρα Μπακογιάννη για την Ελλάδα; (Βίντεο)

Είναι το μακρύ χέρι της Τουρκίας στην Ελλάδα;

Γιάννης Βαβάτσικος: «Η Καστοριά διαθέτει από τις πιο καλές και… καυτές έδρες!». Το καλό παιδί των “Γουναράδων” στους “Ορίζοντες”

Γιάννης Βαβάτσικος: «Η Καστοριά διαθέτει από τις πιο καλές και… καυτές έδρες!».…

Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων του Α.Σ. Καστοριάς-άροσις του Σαββατοκύριακου 4 & 5 Μαρτίου 2023

Η Εφηβική μας ομάδα, θα βρεθεί στο ΔΑΚ Φλώρινας το μεσημέρι του…

Την Παρασκευή ο Ετήσιος Χορός του Κυνηγετικού Συλλόγου Άργους Ορεστικού

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού διοργανώνει τον ετήσιο χορό για την κοπή…

Ο ναός του Αγίου Λουκά στο Απόζαρι: Η ιστορία διάσωσης ενός θρησκευτικού μνημείου

Η ιστορία της εκκλησίας και η πορεία των έργων αποκατάστασης

Συναντήσεις του Δημάρχου Νεστορίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κων/νο Σκρέκα για το φράγμα του Νεστορίου και το φράγμα και το αρδευτικό Διποταμίας

Συναντήσεις του Δημάρχου Νεστορίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και…

Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Σωτήρη Αδαμόπουλο επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, ο…

Οι Ταλιμπάν «θερίζουν» Αφγανούς στρατιώτες ενώ τα δυτικά στρατεύματα αποχωρούν από τη χώρα

Οι Ταλιμπάν «θερίζουν» Αφγανούς στρατιώτες ενώ τα δυτικά στρατεύματα αποχωρούν από τη…