Κικίλιας: 20% στους αστυνομικούς από τα πρόστιμα για το κάπνισμα – Θα επιδοτήσουμε θερμάστρες στις καφετέριες

Στις 19 Νοεμβρίου θα τεθεί επίσημα σε εφαρμογή ο αντικαπνιστικός νόμος σε μπουζούκια, καφετέριες και καζίνο, αν και οι έλεγχοι έχουν ήδη ξεκινήσει, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

 

Παράλληλα, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι θα δοθεί επιδότηση για να προμηθευτούν θερμάστρες οι καφετέριες, ενώ η επίσημη αρχή εφαρμογής του νόμου θα γίνει στις 19 Νοεμβρίου και τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά και ανάλογα ε το βάρος του αδικήματος.

Αντικαπνιστικός νόμος: Το 20% του προστίμου στους αστυνομικούς

 

Ειδικότερα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί πρώτοι από όλους θα συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή και θα λαμβάνουν το 20% των εσόδων από τα πρόστιμα.

 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός δήλωσε πως θα γίνονται από την αστυνομία, τους ελεγκτές του ΣΕΥΠ και τους λιμενικούς για χώρους κοντά στα λιμάνια, ενώ το 20% από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τα πρόστιμα, θα πηγαίνει στην Ελληνική Αστυνομία για να προμηθεύονται οι αστυνομικοί γιλέκα, αλεξίσφαιρα και νέες στολές.

Αντικαπνιστικός νόμος: Μεγάλο ποσοστό Ελλήνων συμφωνεί με την εφαρμογή του

 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η τακτική που ακολουθεί δεν έχει σκοπό την τιμωρία και θεωρεί τους Έλληνες πολίτες «συμπαίκτες» του στον αγώνα μείωσης του καπνίσματος και των αρνητικών συνεπειών του.

 

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε σε εκείνους που δεν θέλουν να είναι εκείνοι και τα παιδιά τους παθητικοί καπνιστές, αλλά σε μεγάλο ποσοστό καπνιστών που συμφωνούν με το νόμο.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, το 74% των καπνιστών θέλουν να εφαρμοστεί ο αντικαπνιστικός νόμος, ενώ ο Β. Κικίλιας προέτρεψε τους καπνιστές να απευθύνονται στα ιατρεία διακοπής καπνίσματος που υπάρχουν στα νοσοκομεία «και να μην το προσπαθούν μόνοι τους».

Αντικαπνιστικός νόμος: Επιδότηση για θερμάστρες στις καφετέριες

 

Όσον αφορά τις καφετέριες, οι οποίες έχουν δομές για να μπορεί κάποιος να κάτσει έξω, όπως τόνισε ο υπουργός, το υπουργείο σκοπεύει να επιδοτήσει θερμάστρες για να μην καπνίζει ο κόσμος στο κρύο και συμπλήρωσε πως στην Ελλάδα έχουμε χειμώνα 1,5-2 μήνες.

 

«Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι», υπερθεμάτισε ο κ. Κικίλιας, ενώ, μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι παλεύει για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Υγείας και έχει μάλιστα ζητήσει χρηματοδότηση για το επιτύχει.

 

«Όπως οι Έλληνες πάνε στο εξωτερικό και βγαίνουν έξω και καπνίζουν, έτσι θα γίνεται και στη χώρα μας», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

enimerotiko.gr

 

 

You May Also Like

Συγχαρητήρια του Α.Σ. Καστοριάς στον Τρύφωνα Φωτιάδη και την εταιρία «ΑΡΟΣΙΣ»

Τιμητική διάκριση για τον μεγάλο χορηγό της ομάδας

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους Ορεστικού επέστρεψε στην Παραβέλα

Μετά από απουσία ενός έτους, η επιστημονική ομάδα της Πανεπιστημιακής Ανασκαφής Άργους…

Οι επιχειρηματίες της Καστοριάς στηρίζουν το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας

Οι επιχειρηματίες της Καστοριάς στηρίζουν το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας

Φωτορεπορτάζ απο τα εγκαίνια της 43ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Φωτορεπορτάζ απο τα εγκαίνια της 43ης Διεθνής Έκθεσης Γούνας Καστοριάς

Βασίλης Τσιφλικιώτης: “Εκκωφαντική σιωπή – Ακατάσχετη φλυαρία”

Βασίλης Τσιφλικιώτης: “Εκκωφαντική σιωπή – Ακατάσχετη φλυαρία”

Έμπρακτη στήριξη του Σωματείου “Δεσμός” προς τον οργανισμό “Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί”

Ο εθελοντικός οργανισμός «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» την Παρασκευή 23 Ιουνίου,…

Στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για την πόλη της Καστοριάς και για την πόλη του Άργους Ορεστικού θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολικών μονάδων.

Στις μαθητικές παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου για την πόλη της Καστοριάς και…