Προσφορά ζωής: Η Καστοριά στηρίζει εμπράκτως τον εθελοντισμό

Της Χρύσας Κοσμίδου

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

Στο πλαίσιο  υλοποίησης του προγράμματος «Ηλιαχτίδα Ζωής- Πολυχώρος Δράσης και Αλλαγής για Παιδιά, Εφήβους και Γονείς (β’ φάση)»  και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που λειτουργούν υπό την αιγίδα του εθελοντικού οργανισμού «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί-Δράσεις για τον άνθρωπο»,  ο Πρόεδρος Γιώργος Νικολόπουλος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε εθελοντές, οι οποίοι θέλουν να συμβάλλουν στις δράσεις του οργανισμού.   «Με πολύ μεγάλη χαρά,  απευθύνουμε πρόσκληση προς τον κόσμο για την εθελοντική στελέχωση των εν λόγω δομών».

Όσον αφορά το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας ο οργανισμός έχει ανάγκη από δύο Παιδαγωγούς, έναν Ψυχολόγο και έναν Κοινωνικό Λειτουργό. Όσον αφορά το Κοινωνικό Φροντιστήριο χρειάζονται τέσσερις εθελοντές εκπαιδευτικοί, δύο φιλόλογοι και δυο μαθηματικοί,  «Είναι αυτονόητο πως η συμμετοχή των εθελοντών, θα δώσει πολύ θετικά χαρακτηριστικά και προς τους ίδιους.  Θα αποκτήσουν εμπειρίες ως προς τις σπουδές τους και το αντικείμενο που έχουν επιλέξει. Επίσης η κίνηση αυτή αποτελεί μια προσφορά καρδιάς προς τα παιδιά που έχουν ανάγκες σε μαθησιακό επίπεδο, σε δημιουργική απασχόληση και σε μεγάλη ποικιλία δράσεων», ήταν τα λόγια του κ. Νικολόπουλου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν τα βιογραφικά τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]  με θέμα: Παιδαγωγός, Ψυχολόγος, Κοινωνικός Λειτουργός, Εκπαιδευτικοί, είτε  να καλέσουν στο τηλέφωνο 24674 00039, είτε με προσωπική επαφή στα γραφεία του Οργανισμού τα οποία βρίσκονται στη Λεωφόρο Γουναράδων-Περιοχή Χλόη Καστοριάς.

Ο  κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως αρκετοί εθελοντές ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τον εθελοντικό οργανισμό «Κέλετρον, αγάπη για το παιδί», μάλιστα κατά το παρελθόν 14 εκπαιδευτικοί προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους προς τον Κοινωνικό Φροντιστήριο «Όλη αυτή την προσπάθεια θέλουμε να την αναβαθμίσουμε και να την μεγιστοποιήσουμε. Είναι μια προσφορά ζωής και είναι πολύ όμορφη. Υπάρχει πολύς κόσμος ευαισθητοποιημένος στην περιοχή μας».

Το «Κέλετρον» ξεκινά η εκστρατεία οικονομικής εξόρμησης

Κατά το δίμηνο Νοέμβριο-Δεκέμβριο το «Κέλετρον, αγάπη για το παιδί», κηρύττει εκστρατεία οικονομικής εξόρμησης, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα το προαναφερόμενο διάστημα θα “τρέχει” από τα στελέχη του οργανισμού λαχειοφόρος αγορά, όπου η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2019, με πολλά πλούσια δώρα.

«Ως οργανισμός, βασιζόμαστε στη στήριξη των συμπολιτών μας, στη στήριξη των πολλών στην πράξη. Είμαστε στον έκτο χρόνο της λειτουργίας μας και ζητάμε την οικονομική υποστήριξη των φίλων, των μελών και συνανθρώπων μας, γιατί σηκώνουμε στις πλάτες μας, ένα δυσανάλογο βάρος, μια μεγάλη ευθύνη προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε πολλά προγράμματα, για έναν μεγάλο αριθμό ωφελουμένων σε όλη την  Π.Ε. Καστοριάς», ήταν τα λόγια του κ. Νικολόπουλου.

Αυτή τη στιγμή είναι ενταγμένες στα προγράμματα του οργανισμού 100 οικογένειες, με 170 ενήλικα μέλη και 275 ανήλικα μέλη. Ο κ. Νικολόπουλος επεσήμανε πως μέσω του προγράμματος «Ηλιαχτίδα Ζωής-Β’ Φάση», υπάρχει η επιδίωξη να αυξηθούν οι ωφελούμενες οικογένειες από 100 σε 150, όπου το 30% εξ αυτών θα είναι μονογονεϊκές. Παράλληλα υπάρχει η επιδίωξη περισσότερα από 350 ανήλικα παιδιά, να λάβουν φροντίδα μέσω του προγράμματος.

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ενημέρωσε πως όποιος πολίτης επιθυμεί να προσφέρει οικονομικά στον οργανισμό μπορεί να το κάνει και μέσω τραπέζης, στα ακόλουθα στοιχεία:

Τράπεζα: ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Δικαιούχος: Δίκτυο Πολιτισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Νομού Καστοριάς, Εθελοντικός οργανισμός για τα Δικαιώματα του Παιδιού, «ΚΕΛΕΤΡΟΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»,

Αριθμός Λογαριασμού: 5248-072344-758

 ΙΒΑΝ: GR 54 0172 2480 0052 4807 2344 758

Comments are closed.

You May Also Like

«Δεν είναι δυνατόν μικρά παιδιά να κάνουν μάθημα μεσημέρι και απόγευμα» – Ξέσπασμα γονέων για τηλεκπαίδευση

«Δεν είναι δυνατόν μικρά παιδιά να κάνουν μάθημα μεσημέρι και απόγευμα» –…

Καθαρισμός των χόρτων από την λίμνη της Καστοριάς

Οι εργασίες ξεκίνησαν μετά τη λήξη των βροχοπτώσεων και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς

Ι.Μ. Καστοριάς: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες στον Νομό Καρδίτσας

  Ι.Μ. Καστοριάς: Συγκέντρωση τροφίμων για τους πληγέντες στον Νομό Καρδίτσας

TRIMORE: Τερματισμοί και στιγμές στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας (φωτογραφίες)

Οι τερματισμοί και των τριών σημερινών αγώνων του TRIMORE Καστοριά 2022 στο…

Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη για τις οκταήμερες προσφορές του Εμπορικού Συλλόγου που ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή

  Το μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών  Γιώργου Δασταμάνη για τις οκταήμερες προσφορές…

“Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ κυκλοφορούν στο Άργος Ορεστικό. Θύμα κλοπής μια ηλικιωμένη γυναίκα

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ένας άντρας προσποιούμενος τον υπάλληλο της…

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία», πραγματοποίησε εκδήλωση για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ Καστοριάς

Το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» στο πλαίσιο του προγράμματος «Φροντίδα για…