Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Νομού Καστοριάς για την 46η αγωνιστική Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΞΙ χρόνια μετά την εξέγερση της νεολαίας ενάντια στην Δικτατορία, και τα αιτήματα εκείνης της περιόδου είναι επίκαιρα όσο ποτέ.

Το κεντρικό σύνθημα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που ενέπνευσε τους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, είναι και σήμερα στον πυρήνα των διεκδικήσεων του λαϊκού κινήματος.

Στην εποχή των μνημονίων τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα σήμερα όσο ποτέ.

Η εφαρμογή της βάρβαρης πολιτικής των Μνημονίων έχει ξεθεμελιώσει τα κοινωνικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις και έχει οδηγήσει κάτω από τα όρια της φτώχειας τον μισό και πλέον πληθυσμό της χώρας. Η υψηλή ανεργία, η υποβάθμιση και απαξίωση των κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, η απορρύθμιση των εργασιακών  σχέσεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η φαλκίδευση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η φοροεπιδρομή στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, είναι απότοκα αυτών των μνημονιακών πολιτικών και απαιτείται διαρκής αγώνας για την ανατροπή τους.

Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια της μνημονιακής λαίλαπας, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα είδαν τα εισοδήματά τους να εξανεμίζονται από τις μειώσεις μισθών και τη φοροληστεία, τις συνθήκες εργασίας να χειροτερεύουν, το προσωπικό σε κρίσιμους κοινωνικούς τομείς όπως η Υγεία, η Πρόνοια, η Παιδεία, η Ασφάλιση, η Αυτοδιοίκηση και η προστασία του περιβάλλοντος να μειώνεται, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα να φαλκιδεύονται και το ωράριο εργασίας να αυξάνεται.

Οι αντοχές, όμως, της ελληνικής κοινωνίας δοκιμάζονται σκληρά από την μακροχρόνια οικονομική κρίση, καθώς τα πιο ευάλωτα και αδύναμα στρώματα της κοινωνίας επωμίζονται τα βάρη αυτών των άδικων πολιτικών, που ασκούνται τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ο φετινός εορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίθεσης της Κυβέρνησης της Ν.Δ. στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., πιστή στα οράματα των αγωνιστών του

Πολυτεχνείου, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συνεχίσουν ανυποχώρητοι των αγώνα και να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ηρωικούς αγωνιστές της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973.

 

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗ ΝΙΚΗ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

You May Also Like

‘’ Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί ‘’ : Για τρίτη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το «Ανοιχτό Δημιουργικό Σχολείο Καστοριάς»

Ο εθελοντικός οργανισμός για τα δικαιώματα του παιδιού «Κέλετρον Αγάπη για το…

Χρηματοδότηση 486.452 € στον Δήμο Άργους Ορεστικού για την προμήθεια μηχανημάτων έργου πολιτικής προστασίας

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

Το πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης εκδρομής του Συλλόγου “Μαζί σου”

Το πρόγραμμα της χριστουγεννιάτικης εκδρομής του Συλλόγου “Μαζί σου”

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Πίνακες, ο νέος Κανονισμός και οι ημερομηνίες Σεμιναρίων Διαιτησίας. Ποιος θα σφυρίζει από την ΕΠΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ στη Super League;

Ανακοινώθηκαν οι νέοι Πίνακες, ο νέος Κανονισμός και οι ημερομηνίες Σεμιναρίων Διαιτησίας.…

Ανακοίνωση για παράταση υποβολής αιτήσεων για το καθεστώς αδειοδότησης νέων φυτεύσεων αμπελώνων με οινοποιητικές ποίκιλες για έτος εφαρμογής 2021

  Ανακοίνωση για παράταση υποβολής αιτήσεων για το καθεστώς αδειοδότησης νέων φυτεύσεων…

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας για την Προστασία της Πρώτης Κατοικίας

Η δασκάλα που δεν συμπαθούσε καθόλου τον μαθητή της και το σπουδαίο μάθημα ζωής που της έδωσε

Table of Contents Hide Η δασκάλα που δεν συμπαθούσε καθόλου τον μαθητή…