Οι ξεναγήσεις του Δεκεμβρίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης

Οι κατάλευκες κορυφές του Γράμμου μας προσκαλούν να τις θαυμάσουμε. Σας προτείνουμε ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.

Οι ξεναγήσεις το Δεκέμβριο θα γίνονται (εφόσον το επιτρέψει ο καιρός) κάθε Κυριακή (δηλαδή στις 1, 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου). Επίσης ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί και το Σάββατο 30 Νοεμβρίου (ξεκινάει στις 12.15 και περιλαμβάνει περίπατο προς το ύψωμα Χάρος). Ξεναγήσεις θα γίνουν και άλλες μέρες την περίοδο των εορτών μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Οι ξεναγήσεις ξεκινούν στις 11.30 ακριβώς.

Μεταξύ 11.30 και 12 θα κάνουμε μικρό περίπατο στην περιοχή που βρίσκεται το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης. Παράλληλα με τον περίπατο στο δάσος θα γνωρίσουμε τις βουνοκορφές που βλέπει κανείς από το Πάρκο και θα μιλήσουμε για τις μάχες που διαδραματίστηκαν στην περιοχή κατά τον εμφύλιο πόλεμο.
Στις 12 ξεκινάει η κυρίως ιστορική ξενάγηση. Γίνεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής θα μιλήσουμε για την ελληνική ιστορία από το Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Κατόπιν, θα περιηγηθούμε στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση» που υπάρχουν στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης.
Όποιος θέλει μπορεί να έρθει απλά για να πιει τον καφέ του, ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, το οποίο λειτουργεί με τη φροντίδα του Συνεταιρισμού Γυναικών Νεστορίου.

Προσοχή! Πιθανόν λόγω της εποχής το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης να μην είναι ανοιχτό και  κάποιες ξεναγήσεις να μην πραγματοποιηθούν. Οπωσδήποτε να τηλεφωνήσετε στο 24670 21853 μια ή δυο μέρες πριν έρθετε για να επιβεβαιώσετε ότι θα πραγματοποιηθεί η ξενάγηση
· Η ξενάγηση γίνεται από τον διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό  και δεν υπάρχει εισιτήριο.
· Διαρκεί περίπου 3 ώρες μαζί με την επίσκεψη στις εκθέσεις, τον περίπατο στο δάσος και συζήτηση.
· Υπάρχει η δυνατότητα για συλλόγους ή και για παρέες επισκεπτών να καθοριστεί μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στο 24670 21853 η ώρα και μέρα ξενάγησης που τους διευκολύνει.
· Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 50 χλμ μέσω Νεστορίου-Πεύκου και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

You May Also Like

Πασχαλινό Μπαζάρ από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς Για τον μικρό Νικόλα

Πασχαλινό Μπαζάρ από τον Σύλλογο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Καστοριάς Για…

Η Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού στο Δισπηλιό

Η Ανάληψη του Σωτήρος Χριστού στο Δισπηλιό

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναλυτικά ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Αναλυτικά ο  αριθμός των  κρουσμάτων κορωνοϊού

Συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Ιατρό Καρδιολόγο και Πολιτευτή Α’ Θεσσαλονίκης Διαμαντή Γκολιδάκη

  Συνάντηση του Βουλευτή Ζήση Τζηκαλάγια με τον Ιατρό Καρδιολόγο και Πολιτευτή…

Γ. Κορεντσίδης: Συνεχίζουμε με 15 γυναίκες υποψήφιες

 «Η δυνατή παρουσία γυναικών στο ψηφοδέλτιό μας δεν είναι υποχρέωση, είναι επιλογή»

Ποια θέματα ανέλυσε ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στη δεύτερη ομιλία του στη Βουλή

Ποια θέματα ανέλυσε ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στη δεύτερη ομιλία του στη Βουλή