Δυστυχώς κατέληξε ο Lewis, το κοάλα που στις 20 Νοεμβρίου γνώρισε όλος ο πλανήτης, χάρη σε μια γυναίκα – ήρωα που προσπάθησε να το σώσει από την πύρινη λαίλαπα στην Αυστραλία.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το ζωάκι προσπαθούσε να απομακρυνθεί από το πύρινο μέτωπο, αλλά είχε ήδη εγκαύματα στα πόδια και υπέφερε τόσο πολύ, που ακουγόταν να κλαίει. Τότε, βρέθηκε κοντά του η Toni Doherty, μια γυναίκα που τόλμησε να μπει μέσα στις φλόγες για να το ελευθερώσει.

Αφού το πλησίασε, το τύλιξε με το πουκάμισό της και του έδωσε νερό και το έβρεξε για να το ανακουφίσει. Στη συνέχεια, η γυναίκα το μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ζώων, σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως αναφέρει το CNN, οι πιθανότητες που είχε για να τα καταφέρει το ζώο ήταν 50-50.

Εκπρόσωπος του Port Macquarie Koala Hospital εξήγησε τότε πως τα πόδια του ζώου κάηκαν εντελώς ενώ έχει εγκαύματα και στο στήθος και την κοιλιά του. «Τοποθετήθηκαν γάζες και του δόθηκαν αντιβιοτικά αλλά θα χρειαστεί πολλή φροντίδα, εάν τα καταφέρει» είπε στο 9News εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Δυστυχώς, ο Lewis δεν βρίσκεται πια στη ζωή και η είδηση προκαλεί θλίψη σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που είχαν μια μικρή ελπίδα πως θα επιβιώσει. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ευθανασία, καθώς η κατάσταση του κρίθηκε πολύ σοβαρή για να είναι αναστρέψιμη.

«Σήμερα πήραμε την απόφαση να κοιμίσουμε τον Ellenborough Lewis», λέει η σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, εξηγώντας πως στην περίπτωση του τα εγκαύματα θα γίνονταν χειρότερα.