Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στο εγκαταλελειμμένο πρώην στρατόπεδο του ΛΕΜ δίπλα στις Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία εντός του στρατοπέδου και υπήρξε κίνδυνος επέκτασης της σε γειτονικά κτίρια της περιοχής λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν εκείνη την ώρα στην πόλη μας.

Κάτοικοι της περιοχής είδαν τους καπνούς και ενημέρωσαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύο οχήματα της οποίας έσπευσαν άμεσα στο σημείο, ενώ αργότερα κατέφτασε ακόμη ένα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν έξι πυροσβέστες, οι οποίοι ενισχύθηκαν και με άλλους που ήταν εκείνη την ώρα εκτός υπηρεσίας και βρέθηκαν εθελοντικά για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς Κωνσταντίνος Τσαλίκης  πρόκειται για χορτολιβαδική έκταση, η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε σε εναποθέσεις  δέντρων και ξερών κλαδιών, τα οποία προήλθαν από κλαδέματα .

«Εκεί λόγω των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή,  εκείνη την στιγμή, κινδύνεψαν κάποιες  αγροκατοικίες και αγροτικές αποθήκες και μπορώ να πω  ότι κινδύνεψαν  μέχρι και τα σπίτια στις εργατικές κατοικίες. Είναι αδιανόητο  κάτω από αυτές τις συνθήκες, κάποιος να προσπαθεί να κάψει  κάποια εύφλεκτα υλικά όπως είναι τα ξύλα»  σημείωσε ο κ Τσαλίκης.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς εφιστά την προσοχή των πολιτών «διανύουμε ήδη το μέσο της αντιπυρικής περιόδου  έχουμε συνθήκες, οι οποίες ευνοούν   πάρα πολύ την πρόκληση πυρκαγιάς, είναι ιδιαίτερα υψηλός ο  κίνδυνος  πρόκλησης πυρκαγιάς».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.