Σημαντικές παρεμβάσεις , που αναβαθμίζουν τις υποδομές στο Δήμο Άργους Ορεστικού  και έργα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης και της ασφάλειας των πολιτών που κάνουν χρήση του οδικού δικτύου της πόλης και  βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, εκτελέστηκαν  τη χρονική περίοδο του ενός μηνός σχεδόν από μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου στην πόλη του Άργους Ορεστικού.

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του οδικού δικτύου της πόλης του Άργους Ορεστικού. Οι εργασίες που ξεκίνησαν στις 19 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 12 Αυγούστου, είχαν ως στόχο την πλήρη αποκατάσταση των φθαρμένων σημείων του οδοστρώματος.

Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου είναι ο Δήμος Άργους Ορεστ6ικού και κατασκευάστρια εταιρεία η ΆΝΟΔΟΣ ΑΤΕ.

Αυτό που διαφοροποιεί το συγκεκριμένο έργο  όμως από τις κοινές αποκαταστάσεις, είναι η μέθοδος εκτέλεσης του έργου, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανήματα, η χρήση των οποίων αποκαθιστά πλήρως το διαβρωμένο οδόστρωμα και του χαρίζει μακροζωία και ανθεκτικότητα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια τα γνωστά «μπαλώματα» στα στενά δρομάκια και τους κεντρικούς δρόμους της ευρύτερης περιοχής, όπου η πρόχειρη διάστρωση καθώς και η έλλειψη συγκεκριμένης μεθοδολογίας οδηγούσε στην επανεμφάνιση των λακκουβών  ως δια μαγείας ακόμη και μέσα σε λίγους μήνες, με τα πρώτα κρύα και τις πρώτες βροχές.

Η  μέθοδος που εφαρμόστηκε, απαρτίζεται από τα ακόλουθα στάδια:

  1. Φρεζάρισμα-τετραγωνισμό των φθαρμένων σημείων του οδοστρώματος με ειδικό μηχάνημα (φρέζα)
  2. Καθαρισμός– σκούπισμα λάκκων και φθορών
  3. Συγκολλητική επάλειψη
  4. Γέμισμα με ασφαλτόμιγμα-μόρφωση -τελείωμα
  5. Πάτημα με οδοστρωτήρα.

3Οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την καθημερινή επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Άργους Ορεστικού, θα συνεχιστούν πιθανότατα και σε εκείνες τις τοπικές κοινότητες που χρήζουν παρέμβασης.

Σταδιακά, το “γερασμένο” οδικό δίκτυο του νομού πρέπει να αποκτήσει νέα εικόνα μετά από παρεμβάσεις –  βελτιώσεις που πρέπει να υλοποιηθούν  σε αυτό, οι οποίες σε γενικό επίπεδο θα αλλάξουν  άρδην την ταλαιπωρημένη “φυσιογνωμία” του.

Ελπίζουμε τον τρόπο αποκατάστασης των φθορών των οδοστρωμάτων που ακολούθησε ο Δήμος του Άργους Ορεστικού να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς της περιοχής μας.

Για τους Ορίζοντες

Ευάγγελος Νούλας

 

1 2  4 5

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.