Μια σημαντική προσπάθεια του συλλόγου ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ και των γονιών παιδιών με αναπηρία είναι πλέον πραγματικότητα, αφού από τον Σεπτέμβριο θα λειτουργήσουν και λυκειακές τάξεις στο Νομό Κοζάνης!

Η πολύ θετική είδηση ήρθε μετά από σχετική έγκριση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας και πλέον ξεκινάει ο αγώνας των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να γίνει πράξη το ειδικό λύκειο στο Νομό.

Ο αγώνας για την εύρεση χώρου που θα στεγάσει τις λυκειακές τάξεις ξεκίνησε για τους γονείς και τους αρμόδιους του υπουργείου, με τη λύση να βρίσκεται με τη δημιουργία δύο αιθουσών στον υφιστάμενο χώρο στο Γυμνάσιο της Άνω Κώμης, όπου στεγάζεται το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης .
Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και παιδιών με αναπηρία ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ, Σάκης Λότσιος, πρόκειται για μια πολύ θετική είδηση, που ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου. Όπως σημείωσε ο κ. Λότσιος, οι λυκειακές τάξεις θα καλυφθούν με δύο πλακάτ αίθουσες στον υφιστάμενο χώρο του γυμνασίου , με τους γονείς να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα προλάβουν να γίνουν οι εργασίες ώστε να μπορέσουν οι μαθητές με αναπηρίες να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, αφού σήμερα μετά το γυμνάσιο δεν υπήρξε η δυνατότητα για τα παιδιά να συνεχίσουν το σχολείο!

Ήδη εφέτος 11 μαθητές αποφοίτησαν από το Ειδικό Γυμνάσιο Κοζάνης και τους δίνεται η δυνατότητα και σε αυτούς όπως και σε δεκάδες άλλους μαθητές, να παρακολουθήσουν λυκειακές τάξεις, εφόσον το σχολείο λειτουργήσει από Σεπτέμβριο.
Πηγή: prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.