Λαμπρός  ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Βυζαντινή Καστοριά (Φωτογραφίες)

Στη βυζαντινή και όμορφη Καστοριά, υπό συνθήκες έντονου ψύχους, εορτάστηκαν με κάθε λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου. Στους Ιερούς Ναούς της επαρχίας εψάλλη και εφέτος το απολυτίκιο της εορτής και ο Τίμιος Σταυρός αγίασε τα ύδατα.

Επίκεντρο των εορτασμών απετέλεσε ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός, ο οποίος στολίστηκε κατάλληλα για την πανήγυρη. Στις ιερές Ακολουθίες προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ και συλλειτούργησαν οι Ιερείς του Ναού και οι Διάκονοι.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία των Καστοριανών, αλλά και επισκεπτών που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Καστοριά, προκειμένου να προσευχηθούν και να λάβουν τον Μέγα Αγιασμό.

Αντί κηρύγματος, αναγνώστηκε η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου επί τη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων.

Μετά την οπισθάμβωνο ευχή, τελέστηκε στην εξέδρα που είχε στηθεί εντός του Ναού η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, με την παρουσία των Αρχών του τόπου.

Τέλος, ξεκίνησε η λιτανευτική πομπή με την παρουσία της μπάντας του Στρατού, αγήματος, αλλά και πολλών Καστοριανών με παραδοσιακές ενδυμασίες προς την περιοχή Σταυρός όπου πραγματοποιήθηκε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην λίμνη Ορεστιάδα. Πλήθος επισκεπτών παρακολούθησε την τελετή και χειροκρότησε τους τολμηρούς κολυμβητές που αψήφησαν το δριμύ κρύο.

Η ημέρα έκλεισε, κατά το έθος, με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην λίμνη μπροστά από την Ιερά Μονή Παναγίας Μαυριωτίσσης, όπου κι εκεί δύο τολμηροί κολυμβητές έπεσαν στην λίμνη για να πιάσουν τον Σταυρό.

 

You May Also Like

Το παράρτημα Καστοριάς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών – Ελληνικό Τμήμα διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Η αγρότισσα Πρωταγωνίστρια στην επίτευξη των στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Το παράρτημα Καστοριάς της  Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών – Ελληνικό Τμήμα διοργανώνει ημερίδα…

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει συνολικά -49- κλοπές από οικίες σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Μαγνησίας

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει συνολικά -49- κλοπές…

θλιψη στο Άργος Ορεστικό…Έφυγε από τη ζωή 53 χρονος

Υπηρετούσε στην Ελληνική αστυνομία

Καλοκαιρινές εκδρομές των ΚΑΠΗ του Δήμου Καστοριάς με προορισμό τον Βόλο και το Πόρτο Χέλι

Καλοκαιρινές εκδρομές των ΚΑΠΗ  του Δήμου Καστοριάς με προορισμό τον Βόλο και…

Εξοργιστικό βίντεο: Δάσκαλος σπρώχνει 4χρονη σε παιδικό σταθμό και τη ρίχνει κάτω (video)

Εξοργιστικό βίντεο: Δάσκαλος σπρώχνει 4χρονη σε παιδικό σταθμό και τη ρίχνει κάτω…