Το «όπλο» του μπλακάουτ επιστρατεύει η ΔΕΗ προκειμένου να καταφέρει να εισπράξει ένα κομμάτι των 2,3 δισ. ευρώ που της οφείλονται από επαγγελματίες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Παρά το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών των οφειλών σε 36 δόσεις που παρατάθηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου η επιχείρηση εκτιμά ότι υπάρχουν περί τους 1,5 εκατομμύριο οφειλέτες που εξακολουθούν να έχουν «κόκκινους» λογαριασμούς.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», τα ραβασάκια στέλνονται ήδη, οπότε και έληξε το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή στο οποίο και ανταποκρίθηκαν περίπου 290.000 πελάτες.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο για 1,5 εκατ. οφειλέτες, από επαγγελματίες και επιχειρήσεις έως νοικοκυριά, με λογαριασμούς στο κόκκινο.
Σε όλους αυτούς η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι τους δίνει την ευκαιρία να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, για αυτό και παρατείνει το παραπάνω πρόγραμμα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ταυτόχρονα όμως άρχισε μέσα στον Αύγουστο να αποστέλλει μαζικά ραβασάκια για εντολές αποκοπής, με προτεραιότητα όπως λένε οι πληροφορίες όσους της χρωστούν από 3.000 ευρώ και πάνω οι οποίοι διακατέχονται από τη νοοτροπία του συστηματικού κακοπληρωτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ουκρανία: Βυθισμένο στο σκοτάδι το Κίεβο – Μάχη με το κρύο και την έλλειψη νερού

Οι ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις έχουν προκαλέσει διακοπές ρεύματος και…

Ε.Σ.Ε.Ε.: «Υποτονική η κίνηση της αγοράς στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις 2018». Τι ποσοστό μείωσης παρουσίασε στις πωλήσεις η αγορά της Π.Ε. Καστοριάς;

Ε.Σ.Ε.Ε.: «Υποτονική η κίνηση της αγοράς στις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις 2018». Τι…

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του COVID19, ζητά με ερώτησή της προς την Κομισιόν η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ  Μαρία Σπυράκη

Ενεργοποίηση μέτρων  για την ενίσχυση των αγροτών και των μελισσοκόμων στις περιοχές…

Ομιλία Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου κατά την τελετή Παραλαβής – Παράδοσης στο ΥπΑΑΤ

Ομιλία Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ολυμπίας Τελιγιορίδου κατά την τελετή Παραλαβής…

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά για την αντιπυρική περίοδο – Έτοιμος ο μηχανισμός

Ευρεία σύσκεψη υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά για την…

Ήρθαν για να μείνουν – Τα ξενικά είδη στην Ελλάδα

Δολοφονικά έντομα, αδηφάγα θηλαστικά, επεκτατικά φυτά από όλες τις γωνιές του πλανήτη,…

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις

Συστηματικοί έλεγχοι σε όλη τη χώρα για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου…