Στα τέλη αυτής της εβδομάδας ή το αργότερο την επόμενη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής 2016 για όλα τα τμήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Η πιθανή ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να γίνει την Πέμπτη 25 Αυγούστου βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων.

Το νέο τοπίο στις βάσεις εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ διαμορφώνεται από τις χαμηλότερες επιδόσεις των υποψηφίων σε αρκετά μαθήματα σε σχέση με πέρσι, οι επιλογές τους με γνώμονα πρώτα πού εδρεύει η σχολή και μετά το αντικείμενό της αλλά και η «στροφή» πολλών τελειόφοιτων μαθητών σε τμήματα που μπορούν να δώσουν ελπίδες για μια θέση στην αγορά εργασίας.

Όπως δείχνει η επεξεργασία των στοιχείων τόσο των βαθμολογικών επιδόσεων όσο και των θέσεων, εκτιμάται πως οι επιτυχόντες θα δώσουν «μάχη» για μια θέση στις Σχολές που οδηγούν απευθείας στο Δημόσιο, όπως οι Στρατιωτικές και οι Αστυνομικές. Μεγάλος θα είναι ο ανταγωνισμός και για τις σχολές που εδρεύουν στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν ευκαιρίες εύκολης πρόσβασης σε αρκετά τμήματα- και υψηλόβαθμα- σε περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ, λόγω της χαμηλής ζήτησης που αποδίδεται στην οικονομική κρίση.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.