Ένας δικαστής έδωσε εντολή στο υπουργείο Εξωτερικών χθες να εξετάσει 14.900 έγγραφα – τα περισσότερα από τα οποία φέρονται να είναι ηλεκτρονικά μηνύματα προς ή από την Χίλαρι Κλίντον – και να γνωμοδοτήσει για την πιθανή δημοσιοποίησή τους.

Τα έγγραφα αποκαλύφθηκαν σε μία έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ανακρίσεων (FBI) για τη χρήση από την Κλίντον ενός ιδιωτικού εξυπηρετητή (server) ενώ ήταν υπουργός εξωτερικών, και αποτελούν τμήμα μιας παρτίδας που παρέδωσε το FBI στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν τελείωσε η έρευνά της. Το FBI αποφάνθηκε ότι η Κλίντον, με την χρήση του ιδιωτικού της εξυπηρετητή είχε αποβεί “ιδιαίτερα αμελής” με ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά πρότεινε να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον της. Το θέμα κυνηγάει την Κλίντον καθ’ όλη την διάρκεια της κούρσας της προς τον Λευκό Οίκο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μπορεί να δημοσιοποιήσει τη πρώτη παρτίδα των ηλεκτρονικών μηνυμάτων (email) τον Οκτώβριο, λίγες εβδομάδες μόνο προτού η υποψήφια των Δημοκρατικών αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ στις εθνικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Οι υπάλληλοι του υπουργείου αναμένονται να σχεδιάσουν, σε συνάντησή τους στις 23 Σεπτεμβρίου, ένα χρονοδιάγραμμα για την δημοσιοποίησή τους.

Η αποκάλυψη και άλλων μηνυμάτων εκτός των 55.000 σελίδων από μηνύματα που παρέδωσε η Κλίντον πέρσι μπορεί να αποτελέσει τροφή για τους αντιπάλους της που έχουν αδράξει το θέμα για να της ασκήσουν κριτική ως αναξιόπιστη.

Η ανακοίνωση από τον δικαστή Τζέιμς Μπόασμπεργκ του περιφερειακού δικαστηρίου ο οποίος προίσταται μιας ομάδας δικαστικών υποθέσεων που ζητούν τη δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Κλίντον έγινε την ίδια μέρα που ένα συντηρητικό παρατηρητήριο, το Judicial Watch, δημοσιοποίησε μια παρτίδα των μηνυμάτων που απέκτησε μέσω δικαστηρίου. Σύμφωνα με την οργάνωση, τα μηνύματα δείχνουν ότι δωρητές στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της οικογένειας Κλίντον ζητούσαν πρόσβαση στην υποψήφια όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, απότ ο 2009 έως το 2013.

Τα 14.900 έγγραφα στα οποία αναφέρεται ο Μπόασμπεργκ φέρεται να περιλαμβάνουν και μηνύματα που δεν είχαν συμπεριληφθεί στις παραπάνω 55.000 σελίδες μηνυμάτων. Θεωρούνται ότι αναφέρονται κυρίως σε μηνύματα προς ή από την Κλίντον, και μπορεί να περιλαμβάνουν και μερικά προσωπικά μηνύματα. Μερικά βρέθηκαν στους εξυπηρετητές των ατόμων με τους οποίους είχε ή ίδια ή το προσωπικό της επαφές.

 

Πηγή: http://www.orizontespress.gr/www.imerisia.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ντόντε Ράιτ

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Ντόντε Ράιτ

Ντροπή για το τένις η απόσυρση της Οσάκα από το Roland Garros – «Περνάω περιόδους κατάθλιψης»

Table of Contents Hide Ντροπή για το τένις η απόσυρση της Οσάκα…

Εικόνες αποκάλυψης στην Ιταλία – Στους 267 οι νεκροί, 400 οι τραυματίες

Οσο οι ώρες περνούν, τόσο αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής στην Ιταλία……

«Εικόνες αποκάλυψης» στη Βενετία: Πληροφορίες για νεκρούς

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Βενετία. Αντιμέτωπη με τη χειρότερη πλημμυρίδα των…

Ο Ερντογάν καταργεί την προστασία των γυναικών – Αντιδράσεις εντός κι εκτός συνόρων

Ο Ερντογάν καταργεί την προστασία των γυναικών – Αντιδράσεις εντός κι εκτός…

4 μικρές μαχήτριες νικούν μαζί τον καρκίνο και φωτογραφίζονται αγκαλιά

4 μικρές μαχήτριες νικούν μαζί τον καρκίνο και φωτογραφίζονται αγκαλιά

17χρονος δεν μπορούσε να βρει εργασία λόγω αυτισμού και έτσι έφτιαξε δική του εταιρεία

17χρονος δεν μπορούσε να βρει εργασία λόγω αυτισμού και έτσι έφτιαξε δική…

Έρευνα: Εκατομμύρια θάνατοι έως το 2100 από τις εκπομπές αερίων

Αν οι εταιρείες αυτές δεν αλλάξουν γρήγορα πορεία, ο αριθμός των νεκρών θα μπορεί να συγκριθεί με μερικούς από τους πιο βίαιους πολέμους της ιστορίας.

Το Χαλιφάτο τρομάζει τη Γερμανία

Οι αιματηρές επιθέσεις του καλοκαιριού από Ισλαμιστές τρομοκράτες του αυτοαποκαλούμενου Χαλιφάτου (IS),…

Τερματισμό της εισβολής και διάλογο με τη Ρωσία ζητεί ο Ζελένσκι – «Πολεμάμε μόνοι μας»

«Σήμερα το πρωί υπερασπιζόμαστε μόνοι μας τη χώρα μας. Όπως χθες, οι…