Ζωγράφισε το χωριό του για να μην το γκρεμίσουν

Πριν από μερικά χρόνια, ένας Κινέζος στην Ταϊβάν, επιστράτευσε όλο το καλλιτεχνικό του ταλέντο για να σώσει το χωριό του, του οποίου τα σπίτια κατεδαφίζονταν για να χτιστούν πολυκατοικίες.

Και με τις περίτεχνες, πολύχρωμες ζωγραφιές του κατάφερε να σώσει τα 11 σπίτια που είχαν απομείνει.

Το «Χωριό Ουράνιο Τόξο» βρίσκεται στην περιοχή Ναντούμ (Nantun), Ταϊτσούνγκ (Taichung) και είναι δημιουργία του πρώην στρατιώτη Χουάνγκ Γουνγκ Φου (Huang Yung-Fu), ο οποίος γεννήθηκε το 1924.

Στον εμφύλιο πόλεμο της Κίνας τάχθηκε στο πλευρό του Τσανγκ Κάι Σεκ και τον ακολούθησε στην Ταϊβάν, όπου εγκαταστάθηκε.

Όμως, με την πάροδο των ετών και την ανοικοδόμηση της χώρας, το χωριό του άρχισε να κατεδαφίζεται για να δώσει τη θέση του σε πολυκατοικίες.

Αντιδρώντας σε αυτήν την προοπτική ξεκίνησε να ζωγραφίζει στους τοίχους των σπιτιών διάφορα πολύχρωμα σχέδια, από ανθρώπους και ζώα.

Το έργο του έγινε γνωστό σε φοιτητές που αγωνίστηκαν στο πλευρό του για τη διάσωση του χωριού, καθώς ήδη είχαν γκρεμιστεί πάνω από 1,200 σπίτια, προσθέτωντας και τις δικές τους πινελιές.

Ο Χουάνγκ παρέμεινε μαζί με κάποιους γείτονες που κατάφεραν να αποτρέψουν την ολοκληρωτική ισοπέδωση του.

Το «Χωριό Ουράνιο Τόξο» (Rainbow Village), έχει θεωρηθεί διατηρητέο ως πολιτιστική κληρονομιά, και αποτελεί πόλο έλξης τουριστών, οι οποίοι ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ετησίως.

Πηγή: Snoopit24