Δήλωση παραίτησης του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών Άργους Ορεστικού

Οι πολιτικές εξελίξεις μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου είναι καταιγιστικές και βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε πλήρη αναντιστοιχία με το προεκλογικό του πρόγραμμα, με εξαϋλωμένη την ελπίδα που επένδυσε πάνω του ο ελληνικός λαός και κυρίως σε απόλυτη δυσαρμονία με το ισχυρό ΟΧΙ της 5ης του Ιούλη. Ένα ΟΧΙ που περικλείει την περήφανη στάση ενός λαού με σαφέστατη πολιτική συνισταμένη και εντολή: Να μπει τέλος στις πολιτικές λιτότητας, στα μνημόνια και σε νέα υφεσιακά μέτρα. Να πέσουν οι τίτλοι τέλους στην κατηφόρα της τελευταίας 5ετίας, στην κοινωνική και οικονομική ασφυξία που συνθλίβει την ανθρώπινη ύπαρξη.
Τα γεγονότα είναι γνωστά και είναι περιττές περαιτέρω αναλύσεις.

Σε τοπικό επίπεδο, ως συντονιστικό της μεγαλύτερης Ο.Μ. της Π.Ε. Καστοριάς, οδηγούμαστε σε έναν πρόωρο, αναγκαστικά σύντομο απολογισμό κάτω μάλιστα από την «πίεση» της κεντρικής καθοδήγησης να δηλώσουμε άμεσα την παραμονή μας ή μη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Σύντομος απολογισμός
✓ Ήταν η μοναδική ίσως εν λειτουργία Ο.Μ. της Π.Ε. Καστοριάς με ουσιαστική πολιτική παρουσία στην περιοχή ευθύνης της.
✓ Οι δραστηριότητές της, στο μέτρο του δυνατού, αγκάλιασαν το μεγαλύτερο μέρος των τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου Άργους Ορεστικού μέσα από επισκέψεις, λαϊκές συνελεύσεις, συζητήσεις – αναλύσεις συγκεκριμένων θεμάτων (Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γεωργία κτλ).
✓ Η εσωτερική της λειτουργία χαρακτηρίστηκε: α) Από τις τακτές συνεδριάσεις του συντονιστικού και κατ’ επέκταση την τακτική σύγκλιση γενικών συνελεύσεων πάνω σε θέματα ειδικού ή γενικού πολιτικού ενδιαφέροντος. β ) Την συλλογικότητα και την απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού, όχι ως μια τυπική διαδικασία παρά ως μια βαθιά πολιτική πράξη που διασφάλιζε τα χαρακτηριστικά ενός ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος και απέτρεπε παραγοντισμούς και αστικές συστημικές νοοτροπίες.
✓ Η Ο.Μ. σε όλη της την πορεία είχε «απέναντι» της την πλειοψηφία της Ν.Ε. Καστοριάς, η οποία μόνιμα έβαζε προσκόμματα στην λειτουργία της με σταθερή στόχευση την αποδυνάμωση ή και την ματαίωση του προγραμματισμού της.
Ολοκληρώνοντας την δήλωσή μας, διαπιστώνουμε ότι ο κύκλος που με πολύ κόπο ανοίξαμε εδώ και μερικά χρόνια με την δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσε ελπίδα και λειτούργησε ως αποκούμπι στην χειμαζόμενη από τα μνημόνια ελληνική κοινωνία, κάπου εδώ κλείνει.

Η νέα μνημονιακή συμφωνία με τις τραγικές συνέπειες για την χώρα μας και το λαό της δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο συμμετοχής κι ως εκ τούτου υποβάλουμε την παραίτηση μας.

Συνεχίζουμε όμως τον αγώνα μας μαζί με όλους/ες όσους/ες στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύστηκαν, με όλους /ες τους/τις Έλληνες/ίδες δημοκρατικούς πολίτες, που αγωνιούν και συνθλίβονται από τη συνέχιση και επιδείνωση των μνημονίων. Μαζί με όλους/ες που με παρρησία κράτησαν και κρατούν ψηλά το ΟΧΙ κόντρα στις σειρήνες του συστήματος υπερασπιζόμενοι την αξιοπρεπή διαβίωση, την εθνική ανεξαρτησία, την Δημοκρατία, τον πολιτισμό, κι εν τέλει την ίδια τη ζωή!

Το 3μελές συντονιστικό της Ο.Μ. Άργους Ορεστικού

Δέλλας Γιάννης

Μιχαήλ Δόμνα

Χατζής Νίκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς για τις σχολικές μεταβολές

Ο αντίκτυπος των υποβιβασμών – συγχωνεύσεων με «λογιστικά» μόνο κριτήρια

16χρονος μαθητής από τον Κρόκο Κοζάνης εκτύπωσε τρισδιάστατα 30 προστατευτικές μάσκες – Τις έστειλε στο Υπουργείο Υγείας για να δοθούν σε νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού

16χρονος μαθητής από τον Κρόκο Κοζάνης εκτύπωσε τρισδιάστατα 30 προστατευτικές μάσκες –…

Η νέα Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Κοεμτζόπουλο

Η νέα Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας με νέο πρόεδρο…

Φανταστική εκδήλωση για τα 24 χρόνια λειτουργίας του πραγματοποίησε το Πρακτορείο Οπαπ Τζήμας! (Φωτογραφίες)

Φανταστική εκδήλωση για τα 24 χρόνια λειτουργίας του πραγματοποίησε το Πρακτορείο Οπαπ…

Ο Μανώλης Γλέζος στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Το Ίδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο Αναγνώριση…

Τέμπλο του Τιμίου Προδρόμου (17ος αι.) στο ναό Αγίου Σπυρίδωνος Καστοριάς (!)

Τέμπλο του Τιμίου Προδρόμου (17ος αι.) στο ναό Αγίου Σπυρίδωνος Καστοριάς (!)

Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας χωρίς δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ΑΕΙ της χώρας! – Αποδυναμώνεται η Πολυτεχνική Σχολή, υποβιβάζεται το Τμήμα Ψυχολογίας της Φλώρινας

Πέντε τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας χωρίς δυνατότητα μετεγγραφής σε άλλο ΑΕΙ…