Κοροναϊός: Συνεχής εξάπλωση με κρούσματα σε Ευρώπη, Αυστραλία, Μαλαισία – Αυξάνονται οι νεκροί

Κοροναϊός: Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα σε Ευρώπη (τρία μέχρι τώρα στη Γαλλία), Αυστραλία, Μαλαισία, ενώ την ίδια στιγμή οι νεκροί στην Κίνα έχουν φτάσει τους 41.

Η Κίνα επιβεβαίωσε ακόμη 15 θανάτους στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, από τον οποίο έχουν νοσήσει περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Η κινεζική εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι μέχρι την Παρασκευή έχει επιβεβαιώσει 1.287 περιπτώσεις ασθενών που έχουν νοσήσει από τον νέο κοροναϊό, ενώ ο απολογισμός των θανάτων από τον ιό ανέρχεται σε 41.

Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γαλλία, ενώ υπάρχει και πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην Αυστραλία. Επιπλέον, και στη Μαλαισία οι αρχές επιβεβαίωσαν τα τρία πρώτα κρούσματα.

Αναλυτικά, το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε πως 450 γιατροί και άλλο ιατρικό προσωπικό του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού έφτασαν αεροπορικώς στην πόλη Ουχάν για να συνδράμουν στην μάχη κατά του ιού. Κάποιοι αυτούς έχουν εμπειρία στην καταπολέμηση του Έμπολα και του Sars, τόνισε το πρακτορείο. Παράλληλα, η πόλη Χαϊκού πρωτεύουσα της επαρχίας-νήσου Χαϊνάν, θα ξεκινήσει από το Σάββατο το μεσημέρι κεντρική ιατρική παρακολούθηση διάρκειας 14 ημερών για τουρίστες που καταφθάνουν από την κεντρική επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο του ιού.

Οι τουρίστες από το Χουμπέι, ιδιαίτερα από την πόλη Ουχάν, δεν θα επιτρέπεται να φύγουν από το ξενοδοχείο, όπου γίνεται η ιατρική παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της περιόδου των 14 ημερών, τόνισε η κυβέρνηση της Χαϊκού.

Η Χουμπέι έχει 729 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού, με 39 θανάτους μέχρι χθες, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας. Το τηλεοπτικό δίκτυο China Global τόνισε σε ένα tweet του ότι ο Λιάνγκ Γουντονγκ, ένας 62χρονος γιατρός σε ένα νοσοκομείο στην επαρχία Χουμπέι πέθανε από τον ιό. Η Liberation Daily μετέδωσε πως όλα τα σινεμά στην Σανγκάη θα παραμείνουν κλειστά κατά τη διάρκεια των εορτών του κινεζικού νέου έτους έως τις 30 Ιανουαρίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κρουσμάτων και των 41 επιβεβαιωμένων θανάτων μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί στην Κίνα, αλλά κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, το Νεπάλ, την Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στην Αυστραλία

Οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντόπισαν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού Ουχάν στην Πολιτεία Βικτόρια, με τον ασθενή να νοσηλεύευται σε σταθερή κατάσταση σε ένα προάστιο της Μελβούρνης.

Ο Κινέζος υπήκοος, κοντά 50 χρονών, αφίχθη από την Κίνα στις 19 Ιανουαρίου με μια πτήση από την πόλη Κουανγκτσόου, δήλωσε σε δημοσιογράφους η υπουργός Υγείας της Πολιτείας, Τζένι Μικάκος.

“Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού στην κοινότητα”, ανέφερε η Μικάκος.

“Ο ασθενής είναι απομονωμένος και υποβάλλεται σε θεραπεία και δεν έχουμε κανένα επιπλέον ύποπτο κρούσμα σε αυτό το στάδιο”.

Τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη Γαλλία

Ένα τρίτο κρούσμα του νέου κοροναϊού εντοπίστηκε στη Γαλλία, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το υπουργείο Υγείας. Αυτό το κρούσμα “στενός συγγενής ενός από τους ασθενούς, που εξετάζεται, μόλις επιβεβαιώθηκε”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι τρεις νοσούντες είχαν επισκεφτεί την Κίνα και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία του Μπορντό και του Παρισιού, σε κλινική απομόνωση.

Η υπουργός Υγείας Ανιές Μπουζέν διαβεβαίωσε νωρίτερα ότι οι αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Το Παρίσι σχεδιάζει να ναυλώσει λεωφορεία για να βοηθήσει την αποχώρηση των Γάλλων από την αποκλεισμένη πόλη Ουχάν Το Παρίσι «σχεδιάζει» να ναυλώσει λεωφορεία ώστε οι Γάλλοι υπήκοοι που βρίσκονται στην Ουχάν – την κινεζική πόλη που έχει τεθεί σε καραντίνα από τις κινεζικές αρχές για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού – να μπορούν να εγκαταλείψουν την πόλη, ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το κινεζικό κομμουνιστικό καθεστώς έλαβε την Πέμπτη την πρωτοφανή απόφαση να θέσει σε καραντίνα την πόλη Ουχάν, που θεωρείται επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, απαγορεύοντας σε τρένα και αεροπλάνα να αναχωρούν από την πόλη, κλείνοντας επίσης τους αυτοκινητόδρομους που οδηγούν έξω αυτήν.

«Το γαλλικό γενικό προξενείο στην Ουχάν ενημέρωσε τους γάλλους υπηκόους στην Ουχάν ότι σχεδιάζει να συγκροτήσει, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, μια υπηρεσία λεωφορείων επιτρέποντας στους Γάλλους υπηκόους που το επιθυμούν και στους συζύγους τους και παιδιά τους να εγκαταλείψουν την πόλη», ανέφερε το υπουργείο. Τρία κρούσματα του ιού επιβεβαίωθηκαν χθες στην Γαλλία, τα «πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη».

Τα τρία πρώτα κρούσματα στη Μαλαισία επιβεβαίωσαν οι αρχές

Οι μαλαισιανές αρχές γνωστοποίησαν σήμερα ότι εντόπισαν τρία κρούσματα του κινεζικού ιού, τα πρώτα στην νοτιοανατολική ασιατική χώρα. Ο υπουργός Υγείας Ντζολκεφλάι Αχμάντ δήλωσε πως τα τρία άτομα είναι υπήκοοι Κίνας και σχετίζονται με τον 66χρονο άνδρα που βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό από τις υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης.

Πρόκειται για μια 65χρονη γυναίκα, τη σύζυγο του άνδρα που βρέθηκε θετικός στον ιό στη Σιγκαπούρη, και τους δύο εγγονούς τους, 11 και 12 ετών, δήλωσε ο Ντζολκεφλάι. Παράλληλα, η εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Malaysia Airports ανακοίνωσε ότι σε όλη τη χώρα έχει εντείνει τους ελέγχους που διενεργούνται σε επιβάτες και πληρώματα αεροσκαφών που έρχονται από την Κίνα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

You May Also Like

Viral ο 27χρονος που λιποθύμησε και έσπασε τη μύτη του ενώ θαύμαζε τα μπράτσα του

Ο 27χρονος είχε μόλις ολοκληρώσει ένα επίπονο σετ ασκήσεων

Πλοίο «φάντασμα» ταξίδευε στον Ατλαντικό ωκεανό για πάνω από έναν χρόνο, χωρίς πλήρωμα

Table of Contents Hide Πλοίο «φάντασμα» ταξίδευε στον Ατλαντικό ωκεανό για πάνω…

Ο Έλληνας από τη Βραζιλία που έγινε ο «βασιλιάς της μπίρας»

Η πορεία του προς την επιτυχία στον χώρο της ζυθοποιίας ξεκίνησε το 1996, όταν ο Μισέλ ήταν μόλις 23 ετών

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορεί τις ΜΚΟ πως ανάβουν τις φωτιές στον Αμαζόνιο (ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγορεί τις ΜΚΟ πως ανάβουν τις φωτιές στον…

Ισραήλ: Μηδέν θάνατοι από κορωνοϊό για 1η φορά – Γιορτάζουν με Βέρτη και Πάολα

Συναυλίες θα δώσουν στο Ισραήλ τις επόμενες μέρες ο Νίκος Βέρτης, ο…

Πυρκαγιές στην Ελλάδα: Το γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες της καταστροφής

Πρώτο θέμα στο διεθνή Τύπο και τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου

Australian Open: «Έπος» Ναδάλ – Σήκωσε το ιστορικό 21ο Grand Slam έπειτα από μάχη 5,5 ωρών με τον Μεντβέντεφ (Video)

Australian Open: «Έπος» Ναδάλ – Σήκωσε το ιστορικό 21ο Grand Slam έπειτα…

Μακελειό στο Ιλινόις: Στη δημοσιότητα φωτογραφία του 21χρονου δράστη μεταμφιεσμένου σε γυναίκα

Προσπάθησε να κρύψει τα χαρακτηριστικά του

Πάγωσε η Ρωσία: Στους -50 βαθμούς Κελσίου οι θερμοκρασίες στη Σιβηρία, χιονοπτώσεις-ρεκόρ στη Μόσχα

Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα πλήττεται από μια χωρίς προηγούμενο χιονοθύελλα

Τουρκία: «Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες για όλους»

Table of Contents Hide Τουρκία: «Οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες για όλους»Υπάρχει…