Στον σχεδιασμό μιας μεγάλης άσκησης πολιτικής προστασίας , στο σκεπτικό της εξαιρετικά επιτυχημένης περυσινής άσκησης που έγινε στο στρατόπεδο “Ρωμανέλη”, βρίσκονται αυτό το διάστημα οι αρμόδιοι φορείς στην Περιφέρεια Δυικής Μακεδονίας.

Η άσκηση προσδιορίζεται να γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη Οκτωβρίου και θα διαφοροποιείται σημαντικά από πέρυσι, μιας και σχεδιάζεται να γίνει σε σχολική μονάδα της Κοζάνης, στην οποία μάλιστα θα κληθούν να συμμετάσχουν και οι ίδιοι οι μαθητές, εκτός από τους εμπλεκόμενους φορείς και ομάδες πολιτικής προστασίας.
Ειδικότερα, η άσκηση θα γίνει στο πλαίσιο του  επιχειρησιακού σχεδιασμού της Πολιτικής Προστασίας 2015-2020, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον “Π.Λ.” ο αρμόδιος εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Κάτανας. Στην άσκηση θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που εμπλέκονται με την Πολιτική Προστασία (όπως Πυροσβεστική, εθελοντικές διασωστικές ομάδες, αστυνομία, ΕΚΑΒ κ.ο.κ.), ενώ θα υπάρχει και φέτος ένα εικονικό σενάριο, αυτό του σεισμού.
“Φέτος πάμε ένα βήμα παραπάνω, μετά από επικοινωνία μας με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας . Επιλέχθηκε για φέτος η άσκηση να γίνει στο χώρο του 2ου και 5ου Γυμνασίου στην πόλη της Κοζάνης, όπου φιλοξενούνται μαθητές γενικής παιδείας και ειδικής αγωγής, με παράλληλη στήριξη και ιδιαίτερες μαθησιακές δυσκολίες”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος,. Μιλώντας για τους λόγους που επιλέχθηκαν οι συγκεκριμένοι σχολικοί χώροι, ο κ. Κάτανας είπε πως “επιλέχθηκαν γιατί σεβόμενοι την ποικιλομοερφία των αναγκών, επιδιώκουμε να συμπεριλάβουμε μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ομάδες και όσους συμμετέχουν στη διαδικασία της ένταξης”.

Το σενάριο θα έχει να κάνει με τον απεγκλωβισμό μαθητών μετά από το πλήγμα ενός υποτιθέμενου σεισμού , ενώ στην άσκηση Πολιτικής Προστασίας θα συμμετάσχουν και οι ίδιοι οι μαθητές, όπως και ηθοποιοί εθελοντές, από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, για τις ανάγκες του σεναρίου της άσκησης.
“Με τον τρόπο αυτό δείχνουμε σαν περιφέρεια ότι δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι και να μη λάβουμε μέριμνα για μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες , οι οποίοι ακολουθούν τμήματα ένταξης και παράλληλης στήριξης στα σχολεία γενικής παιδείας”, σχολίασε με νόημα ο κ. Κάτανας, αναφερόμενος στην επιλογή του σεναρίου της άσκησης.
Να επισημανθεί πως πρόκειται για εικονικό σενάριο, αλλά η άσκηση θα γίνει, όπως και πέρυσι, σε πραγματικές συνθήκες.

Πηγή:  prlogos.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Γ. Ζεμπιλιάδου: «Περίεργα παιχνίδια Καρυπίδη στην πλάτη της ΔΕΗ, των εργαζομένων και του τόπου»

  Γ. Ζεμπιλιάδου: «Περίεργα παιχνίδια Καρυπίδη στην πλάτη της ΔΕΗ, των εργαζομένων…

Νυμφαίο: Ξύπνησαν από τη χειμερία νάρκη οι αρκούδες – Πρώτες οι νεαρότερες(ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησαν τις βόλτες στο καταφύγιο του Αρκτούρου.

Ελεύθερος Σκοπευτής – Η ήττα της Ν.Δ. και τα προβλήµατα

Οποιαδήποτε μορφή ήττας αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα στον ηττημένο. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται…

Στιγμές χαράς και συγκίνησης στον ετήσιο χορό του ΝΟΚ με τις βραβεύσεις των διακριθέντων αθλητών!! Αναλυτικά η λίστα των επιτυχιών!!

Στιγμές χαράς και συγκίνησης στον ετήσιο χορό του ΝΟΚ με τις βραβεύσεις…

Καστοριά: Νυχτερινή άποψη της βόρειας παραλίας της πόλης (ΦΩΤΟ)

Καστοριά: Νυχτερινή άποψη της βόρειας παραλίας της πόλης (ΦΩΤΟ)

Η κυβέρνηση της Ν.Δ δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις και ανάπτυξη

Ολοήμερη περιοδεία στο Νομό Κοζάνης ως μέλος κυβερνητικού κλιμακίου.Επισκεφθήκαμε την εξαιρετική εξαγωγική…

Καστοριά: Δωρεάν διαδικτυακές συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

Καστοριά: Δωρεάν διαδικτυακές συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη