Το Global Game Jam, η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών, έρχεται στην Καστοριά

Μετά τις προηγούμενες επιτυχείς συμμετοχές που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” του πρώην Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας στην Καστοριά, αποφασίστηκε  ότι και εφέτος θα συμμετέχει το εργαστήριο και θα αποτελέσει μία από τις εκατοντάδες παγκόσμιες φυσικές τοποθεσίες του Global Game Jam 2020 ως Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πια.

Το Global Game Jam (GGJ) είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων για την αυτοσχέδια δημιουργία παιχνιδιών. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2019 υπήρξαν πάνω από 860 φυσικές τοποθεσίες σε 113 χώρες, συμμετείχαν περισσότεροι από 47000 διαπιστευμένοι συμμετέχοντες και δημιουργήθηκαν περισσότερα από 9000 παιχνίδια σε ένα σαββατοκύριακο! Για την χώρα μας ασχολήθηκαν τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ το 2017, 2018, ή και στα τοπικά ΜΜΕ, και μπορείτε να ακούσετε και τη σχετική αναφορά του τότε  γενικού γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου,

Σκεφτείτε το σαν συνάντηση μεγάλου αριθμού ανθρώπων που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών. Η GGJ ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, να συμμετάσχουν και να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία συνεργασίας και δημιουργίας. Η συνάντηση καλλιεργεί νέες φιλίες και τονώνει τη συνεργασία.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο, με οποιαδήποτε κλίση-ταλέντο, όπως προγραμματισμό, γραφιστική, ζωγραφική, σκιτσογραφία, φωτογραφία, μουσική, ηχοληψία, πολυμέσα ή ακόμα και απλούς φανατικούς των παιχνιδιών. Η συμμετοχή δεν είναι ανταγωνιστική, το μοναδικό βραβείο είναι η συμμετοχή. Είναι ανοιχτή σε ηλεκτρονικά αλλά και επιτραπέζια παιχνίδια, αρκεί να είστε πάνω από 18 ετών και να αντέχετε την πολύωρη συνεργασία σε ομάδα, όποιες ικανότητες και αν φέρνετε στην ομάδα σας. Θα υπάρχουν άνθρωποι με προηγούμενη εμπειρία συμμετοχής που θα σας καθοδηγούν σε ότι πιθανώς χρειαστείτε.

Η διοργάνωση ξεκινά την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 4:00μμ και ολοκληρώνεται την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στις 5:00μμ. Θα υπάρχουν χώροι ξεκούρασης για όσους την χρειασθούν και δεν θέλουν να απομακρυνθούν από τον χώρο δημιουργίας. Θα διατεθεί καφές και φαγητό σε συμβολικό ποσό. Ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ανάπτυξη των παιχνιδιών θα διατεθεί από το εργαστήριο Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης – Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων, ωστόσο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να χρησιμοποιήσουν και δικό τους εξοπλισμό.

Αυτό που θα βάλετε εσείς είναι το μεράκι, την επιθυμία στη δημιουργία και την αδρεναλίνη για ένα έντονο Σαββατοκύριακο. Αυτό που θα πάρετε είναι ένα ολοκληρωμένο project φτιαγμένο από τα χέρια σας, εξάσκηση σε νέες ικανότητες και γνωριμίες με άλλους φανατικούς των παιχνιδιών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση στο globalgamejam.org και να δηλώσετε συμμετοχή στην ιστοσελίδα όπου υπάρχει φόρμα συμμετοχής

Τοποθεσία: Εργαστήριο “Εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης & Επεξεργασίας Δεδομένων και Σημάτων” στο Πανεπιστήμιο στην Καστοριά

Προσέλευση: Παρασκευή 31Ιανουαρίου 2020 16:00

Ολοκλήρωση: Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 17:00

Συμμετοχή:  Ελεύθερη σε άτομα άνω των 18

Περισσότερες πληροφορίες: Μέσω email στο [email protected] και μέσω τηλεφώνου στο 6937940339

You May Also Like

Ομάδα Προσκόπων Καστοριάς: Παιχνίδι πόλεως στην περιοχή Ντολτσό

Την Κυριακή που μας πέρασε, η 1η Ομάδα Προσκόπων Καστοριάς, πραγματοποίησε παιχνίδι…

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Κοζάνη για παράβαση της νομοθεσίας περί καζίνο

Συνελήφθησαν την Τρίτη (12-04-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κοζάνη, από αστυνομικούς…

Συνάντηση για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα στην Καστοριά

Συνάντηση για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα στην Καστοριά

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Ορεστικού στις 11/9/2017

Τη Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο του Δήμου…

Οριστικό το διαζύγιο: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

Οριστικό το διαζύγιο: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση

Τρεις σπουδαίες προκρίσεις και μεγάλες συγκινήσεις στη 2η μέρα του Παγκοσμίου Εφήβων-Νεανίδων στο Τόκιο

Τρεις σπουδαίες προκρίσεις και μεγάλες συγκινήσεις στη 2η μέρα του Παγκοσμίου Εφήβων-Νεανίδων…

Εργασίες Καθαρισμού του Αμαξοστασίου Π.Ε. Καστοριάς

H Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με το ανθρώπινο…