Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ διοργανώνει, την Κυριακή 28/8, εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Επταχωρίτη Γιώργο Γιαννούλη, ηγετικό στέλεχος του ΔΣΕ, στις 11 π.μ., στην πλατεία Επταχωρίου Καστοριάς.

Θα μιλήσει η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Γ. Γιαννούλης, μέλος του ΚΚΕ από το 1935, όντας φοιτητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθήνας, το 1938 βρίσκεται στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών στη Σύρο. Το 1940 με την εισβολή των Ιταλών φασιστών πολεμά στο Αλβανικό Μέτωπο, όπου και τραυματίζεται, και στη συνέχεια παίρνει μέρος στην Εθνική Αντίσταση με τον ΕΛΑΣ. Στο Γράμμο ανέβηκε το καλοκαίρι του 1946. Εγινε ένας από τους θαυμάσιους αξιωματικούς του ΔΣΕ και το 1947 ήταν στη Διοίκηση του Αρχηγείου Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας. Στη συνέχεια, το 1948, αναλαμβάνει Διοικητής της 102 Ταξιαρχίας στο Γράμμο. Τον Αύγουστο του 1948 θα συλληφθεί με την άδικη κατηγορία της προδοσίας λόγω αιφνιδιασμού της ταξιαρχίας του από τον αστικό στρατό. Θα περάσει στρατοδικείο, θα καταδικαστεί σε θάνατο και θα εκτελεστεί.

Η ΚΕ του ΚΚΕ, το 1957, όρισε επιτροπή από μέλη της ΚΕ και άλλα στελέχη του Κόμματος που εξέτασαν την υπόθεση του Γιώργου Γιαννούλη. Η επιτροπή κατέληξε σε πόρισμα, το οποίο ενέκρινε στη συνέχεια η ΚΕ του ΚΚΕ, που απάλλαξε από τις άδικες κατηγορίες και αποκατέστησε τον Γ. Γιαννούλη.

Θα υπάρξει λεωφορείο από την Καστοριά, για όσους θελήσουν να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση, το οποίο θα φύγει στις 9:00πμ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6983 101765.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης για την προώθηση θεμάτων της Π.Ε. Καστοριάς

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. παραχώρησε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήριος Αδαμόπουλος με…

Καστοριά: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

Καστοριά: Συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για…

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Αναζητώντας γρηγορότερα λύσεις για τα προβλήματα, χρησιμοποιούμε και τα δικαιώματα που μας παρέχει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Αναζητώντας γρηγορότερα λύσεις για τα προβλήματα, χρησιμοποιούμε και τα δικαιώματα…

Εικόνα των Θεοφανείων: «Ο Ιησούς Χριστός φέρων πτύον εν τη χειρί αυτού»

Εικόνα των Θεοφανείων: «Ο Ιησούς Χριστός φέρων πτύον εν τη χειρί αυτού»

Δήμος Καστοριάς: Εκπνέει η προθεσμία αιτήσεων  των ευνοϊκών ρυθμίσεων

Δήμος Καστοριάς: Εκπνέει η προθεσμία αιτήσεων  των ευνοϊκών ρυθμίσεων

Ο Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ στην Κομοτηνή

Χάριτι του Αναστάντος Κυρίου διοργανώθη και εφέτος δια δευτέραν συνεχή χρονιάν με…

Το Μήνυμα Εκλογών του Κωνσταντίνου Κουμπάνη

Τα πράγματα δεν θα αλλάξουν αν δεν αλλάξουμε εμείς τον τρόπο που τα βλέπουμε.