Ο Δήμος Βοΐου, η Τοπική Κοινότητα Πελεκάνου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πελεκάνου «Η Πέλκα» σας προσκαλούν στη Γιορτή Κρασιού το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στον αύλειο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου.

Εδώ και 39 χρόνια, το τελευταίο  Σάββατο  του Αυγούστου, οι κάτοικοι του  Δ.Δ Πελεκάνου, του Δ. Βοΐου, περιμένοντας να ξεκινήσει ο τρύγος, φέρνουν μια διονυσιακή νότα κεφιού και ξεφαντώματος στο Δήμο Βοΐου.

Η γιορτή κρασιού , προσελκύει στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου,  εκατοντάδες κόσμο, κατοίκους και επισκέπτες, που έρχονται να απολαύσουν το καλό Πελκιώτικο  κρασί από τα φημισμένα αμπέλια του χωριού και να διασκεδάσουν με την Καστοριανή Κομπανία

Οι εκδηλώσεις πλαισιώνονται από την εμφάνιση χορευτικών που παρουσιάζουν τοπικούς χορούς και δρώμενα.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προβολή του κρασιού, η αναβάθμιση του Πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής καθώς και η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου και του πολιτιστικού Συλλόγου » Η Πέλκα «, καθώς και των χωριανών που στηρίζουν τη γιορτή κρασιού με την εθελοντική τους προσφορά.

Σας περιμένουμε για να σας κεράσουμε το μοναδικό Πελκιώτικο κρασί μας και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί .

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.