Με απόφαση των Αστικών ΚΤΕΛ Δυτικής Μακεδονίας η κάρτα ελευθέρας των ΑμεΑ δεν ισχύει και από σήμερα 1/9 για τις μεταφορές τους θα πρέπει να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο. Ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Καστοριάς κ. Νικόλαος Ζιώγας δήλωσε για την απόφαση αυτή τα εξής:

«Η απόφαση πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο σε όλη τη Δυτική Μακεδονία καθώς ενώ από 31/12/2014 έχει λήξει η σύμβαση με την Πρόνοια για την επιδότηση των Αστικών ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα και παρά τις υποσχέσεις εδώ και 8 μήνες, δεν έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την υπογραφή νέας σύμβασης για το 2015. 

Καθώς έχουν προκηρυχθεί βουλευτικές εκλογές, πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δε θα λυθεί σύντομα, έτσι πάρθηκε η απόφαση για τη Δυτική Μακεδονία. Με καλή μας θέληση όλο αυτό το οκτάμηνο κάναμε τις μεταφορές για τα ΑμεΑ δωρεάν, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να συνεχίσουμε. Άλλοι νομοί έχει προχωρήσει στην είσπραξη εισιτηρίου από 1η Αυγούστου.»

Υπενθυμίζουμε ότι στον Νομό Καστοριάς υπάρχουν περί τα 650 ΑμεΑ, και η ετήσια επιδότηση των Αστικών ΚΤΕΛ Καστοριάς ανέρχεται στο ποσό των 65.000 €. Αυτό σημαίνει επιδότηση 100 € ανά κάρτα ελευθέρας για απεριόριστες διαδρομές για ένα έτος.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.