Τελικά άλλα τα σχέδια της κυβέρνησης, άλλα της ύπατης Αρμοστείας. Πριν από μέρες ακούγαμε ότι δεν θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες σε ακριτικές περιοχές και την Τετάρτη ( 24/8 )  το απόγευμα κατέφθασαν εντελώς απροειδοποίητα ξαφνιάζοντας όλους τους τοπικούς άρχοντες , οι πρώτοι 30 περίπου σύριοι πρόσφυγες στο ξενοδοχείο Dedis της Καστοριάς.

Φυσικά πρόκειται για μια σύμβαση ενός ιδιώτη ξενοδόχου  με την ύπατη Αρμοστεία, αλλά από κει και πέρα υπάρχει χάος σε επίπεδο ενημέρωσης. Ο Δήμος Καστοριάς και η Περιφέρεια δείχνουν να μην γνωρίζουν τίποτα με την Καστοριά να δέχεται επίσημα τους πρώτους πρόσφυγες αντί των Γρεβενών όπως περιμέναμε.
Τελικά δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση και η Ύπατη Αρμοστεία ακολουθεί το δικό της σχέδιο, το οποίο δεν φαίνεται να εναρμονίζεται με το κυβερνητικό. Το ξενοδοχείο Dedis ήταν κλειστό για μήνες και η άφιξη των προσφύγων θα αποτελέσει τονωτική ένεση. Είκοσι τρία ευρώ την ημέρα για κάθε πρόσφυγα δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο ποσό και σε περίπτωση φιλοξενίας 50 ατόμων , υπολογίζεται στις 35.000 ευρώ το μήνα. Σε περίοδο κρίσης είναι λογικό να υπογράφουν οι ξενοδόχοι ανάλογες συμβάσεις, μιας και δεν έχουν άλλη επιλογή.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.