Σοκάρουν τα στοιχεία που δόθηκαν για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιώργου Καμίνη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, δηλαδή το δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας και συνελήφθησαν για να οδηγηθούν σε δομές φτάνουν στον εξωφρενικό αριθμό των 55.609.

Τα στοιχεία, πάντως, από το αρμόδιο υπουργείο δείχνουν πως υπάρχουν πολλές εθνικότητες, όπως Αφγανοί, Σύροι, Τούρκοι, Ιρακινοί, Σομαλοί, Παλαιστίνιοι, Κονγκολέζοι, Ιρανοί και Καμερουνέζοι. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι πως η πλειονότητα είναι από το Αφγανιστάν, αφού, από τους 55.609 μετανάστες και πρόσφυγες, οι 22.591 είναι Αφγανοί.

Ακολουθούν οι πρόσφυγες από τη Συρία (14.742) και εκείνοι με τουρκική υπηκοότητα, που είναι 4.244. Το πιο γελοίο όλων είναι πως, από τον τεράστιο αυτόν αριθμό των 55.609, από τις επιχειρήσεις επανεισδοχής στην Τουρκία από τις 9 Ιουλίου έχουν επιστρέψει 28 Τούρκοι υπήκοοι και 141 υπήκοοι τρίτων χωρών.

Τα στοιχεία δείχνουν πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εισέρχονται παράνομα στη χώρα και από τη θάλασσα αλλά και από την ξηρά, κυρίως από τον Εβρο, όπου συνολικά σε έξι μήνες έχουν εισβάλει 4.761 άτομα, γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, η οποία είχε δεσμευτεί πως θα ασφαλίσει τα σύνορα στον Εβρο.

Το μεγαλύτερο βάρος κλήθηκε να διαχειριστεί η Λέσβος, στην οποία συνελήφθησαν 22.184 άνθρωποι, και ακολουθούν η Σάμος, η Χίος και τα νησιά των Δωδεκανήσων.

Στη Σάμο το πρώτο κλειστό κέντρο

Εντός Φεβρουαρίου θα λειτουργήσει το πρώτο κλειστό κέντρο, όπως προαναγγέλλει η Κυβέρνηση. Θα βρίσκεται στη Σάμο, ενώ τα υπόλοιπα υπολογίζονται να είναι έτοιμα τον Μάρτιο.

Στα σκαριά είναι και το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων για την αποσυμφόρηση των νησιών, ενώ ο περιβόητος θαλάσσιος φράχτης που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις θα δοκιμαστεί πρώτα σε ελεγχόμενο χώρο στην Ανατολική Αττική.

You May Also Like

Άνοιξε το επίσημο τέμενος στην Αθήνα – Ο πρώτος ιμάμης

Άνοιξε το επίσημο τέμενος στην Αθήνα – Ο πρώτος ιμάμης

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεν έχει ουδεμία σχέση με την έκδοση KEDENEWS

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεν έχει ουδεμία σχέση με την έκδοση…

1.168 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε μια ημέρα

1.168 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις σε μια ημέρα

Κατακραυγή για τον 22χρονο «σάτυρο» -Ακόμα 3 γυναίκες τον αναγνώρισαν

Κατακραυγή για τον 22χρονο «σάτυρο» -Ακόμα 3 γυναίκες τον αναγνώρισαν

Πέντε αλήθειες για τον Παρθενώνα που πολλοί δεν γνωρίζουν

Πέντε αλήθειες για τον Παρθενώνα που πολλοί δεν γνωρίζουν

Βασιλική Κωτούλα από Κοσμάτι για τον 59χρονο: Έγιναν επανειλημμένες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, απόπειρες βιασμού, με παρενοχλούσε σεξουαλικά – Ο ψυχίατρος του Μαμάτσειου τον έβγαζε έξω

Η ψυχολόγος Βασιλική Κωτούλα εργαζομένη στο νοσοκομείο Γρεβενών μίλησε στην ΕΤ3 και…

Trannos: “Χαζούληδες εκεί στα κανάλια, εξυπνάκηδες με το ύφος το δύσκολο στην κάμερα”

Trannos: “Χαζούληδες εκεί στα κανάλια, εξυπνάκηδες με το ύφος το δύσκολο στην…

Κρυφά «bonus» και φοροαπαλλαγές – έκπληξη για 350.000 αγρότες

Έκπτωση φόρου 50% «για πάντα» και σε όσους είναι ήδη μέλη

Ποιοι θα κάνουν ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες» – Τι πρέπει να δηλώνουν

Στην ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εισοδημάτων, της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους…

ΑΣΕΠ: 416 μόνιμες προσλήψεις στα καταστήματα κράτησης, με απολυτήριο λυκείου

Στα σκαριά νέα προκήρυξη ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 416 μόνιμων υπαλλήλων στα καταστήματα κράτησης…