Το μεγάλο πρόβλημα με τη χρηματοδότηση των κοινωνικών και προνοιακών δομών κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, αλλά και τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί της Δυτικής Μακεδονίας (κινδυνεύοντας να μπει “λουκέτο” στους μικρότερους εξ αυτών), ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας που συνεδρίασε το πρωί της Παρασκευής ( 28/8 ).

Επίσης, το σώμα κλίθηκε να πάρει απόφαση για την έγκριση συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΝΦΛΩ, ενώ επίσης οι δήμαρχοι κλήθηκαν να συζητήσουν για την αξιοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου ELENA. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Γιάννης Βοσκόπουλος, χρειάζεται ξ συνεργασία όλων των δήμων και της περιφέρειας προκειμένου οι δήμοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα ELENA.
Επίσης, ο ίδιος μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που θα προκύψει με τις ελλείψεις προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς, λέγοντας πως οι μικρότεροι εξ αυτών δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν. Σύμφωνα με τον κ. Βοσκόπουλο “τα προνοιακά προγράμματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα και θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα την επόμενη περίοδο. Έχουμε πολύ μεγάλη δυσκολία στη λειτουργία των παιδικών σταθμών, το προσωπικό είναι πολύ λίγο και τα χρήματα δεν επαρκούν”. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΕΔ σημείωσε πως αρκετοί παιδικοί σταθμοί στη Δυτική Μακεδονία κινδυνεύουν να μη λειτουργήσουν εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, ειδικότερα οι μικρότεροι παιδικοί σταθμοί που έχουν λίγο προσωπικό!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.