Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και στην 28η Διεθνή Έκθεση  Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, “Agrotica”

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στην έκθεση Τροφίμων και Ποτών «7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ» από 24 έως 26 Ιανουαρίου 2020, Helexpo Μαρούσι. Στο περίπτερό της φιλοξενήθηκαν ομάδες παραγωγών και επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών έχοντας την ευκαιρία να προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Η έκθεση  συγκέντρωσε τους καλύτερους  επαγγελματίες του κλάδου των τροφίμων και των ποτών αλλά και τους λάτρεις της ελληνικής γαστρονομίας αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων τα ποιοτικά προϊόντα της Δυτικής Μακεδονίας.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία «Ναουμίδης Όλα Πιπεριά» που συμμετείχε στο περίπτερο της περιφέρειας, απέσπασε βραβείο με τρία αστέρια γεύσης και ποιότητας για το πιπερόμελο.

Την έκθεση επισκέφθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Γιώργος Βαβλιάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας καθώς και η Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Κατερίνα Δαδαμόγια.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε επίσης στην 28η Διεθνή Έκθεση  Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων, “Agrotica”, 30 Ιανουαρίου – 02 Φεβρουαρίου 2020, Helexpo Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν ομάδες παραγωγών και επιχειρήσεις – μέλη των Επιμελητηρίων Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών έχοντας την ευκαιρία να προβάλλουν τα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Την έκθεση “Agrotica” και το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης ο οποίος συμμετείχε και ως εισηγητής στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Agrotica με θέμα «Κλιματική Αλλαγή και Γεωργία».

Κατά τη διάρκεια των εκθέσεων, πραγματοποιήθηκαν μια σειρά επαφών με επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Οι εκθέσεις στέφθηκαν με επιτυχία και τα αποτελέσματα θα διαφανούν το επόμενο διάστημα.

 

 

You May Also Like

SOS για τα οφειλόμενα του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση εκπέμπει η ΠΕΔ

Σε έναν τιτάνιο αγώνα διεκδίκησης και κατοχύρωσης πόρων βρίσκεται η Αυτοδιοίκηση, με…

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Φλώρινας για απείθεια και παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού

Συνελήφθη 33χρονος ημεδαπός σε περιοχή της Φλώρινας για απείθεια και παραβίαση των…

Ένταξη 6 νέων έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης  Δημόσιων Κτηρίων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ

Ένταξη 6 νέων έργων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης  Δημόσιων Κτηρίων της Περιφέρειας…

“Ψάξε-ψάξε… δεν θα τα βρεις!”: Τι απέγιναν το ηλιακό σκάφος, τα ηλεκτρικά και συμβατικά ποδήλατα αρκετών χιλιάδων ευρώ που παραδόθηκαν πριν από δύο χρόνια στον Δήμο Καστοριάς;

“Ψάξε-ψάξε… δεν θα τα βρεις!”: Τι απέγιναν το ηλιακό σκάφος, τα ηλεκτρικά…

Υπογραφή ενταλμάτων πληρωμής συνολικού ύψους 88 χιλ. ευρώ από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για εργασία επικουρικών γιατρών

  Υπογραφή ενταλμάτων πληρωμής συνολικού ύψους 88 χιλ. ευρώ από τον Περιφερειάρχη…

Ν.Δ.: «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “παγώνει” στη χώρα μας και την Αξιοκρατία και την Αριστεία»

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βουλευτής Επικρατείας, κυρία Νίκη Κεραμέως και…

Η συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” στην εκδήλωση “Παπαρρόδεια 2023”

Μία συμβολική ποδηλατοδρομία στην μνήμη των πεσόντων

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστανοφύτου

  Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από τον Πρόεδρο  της…