Καλή σταδιοδρομία, καλή χρονιά και καλό κουράγιο ευχήθηκε στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές εξετάσεις ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Νίκος Ασημόπουλος, ο οποίος μίλησε στον “Π.Λ.” με αφορμή τα αποτελέσματα των βάσεων και την εικόνα που υπάρχει για τις σχολές της Δυτικής Μακεδονίας.
Σχετικά με τον αριθμό των εισπρακτέων και τις βάσεις όπως ανακοινώθηκαν, όπως παρατηρήθηκε πανελλαδικά , υπήρξε μια μείωση των βάσεων στις σχολές χαμηλής ζήτησης. Αυτό ήταν αναμενόμενο γιατί οι θέσεις ήταν λίγο περισσότερες από τους υποψήφιους. Επειδή άλλαξε το σύστημα χθες  και έδιναν χωριστά αυτοί που έγιναν για ιατρικές και ξεχωριστά οι υπόλοιπες θετικές επιστήμες, παρατηρήθηκε το φαινόμενο αυτό, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι βάσεις. Στις σχολές υψηλής ζήτησης τα θέματα ήταν λίγο πιο εύκολα, άρα οι βάσεις ανέβηκαν.
Ειδικότερα, οι εισακτέοι εφέτος στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι περί τους 2.750 το αριθμό , οι οποίοι πέτυχαν την εισαγωγή τους, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 90-95% εξ αυτών εγγράφονται στις σχολές τους. Τα τελευταία χρόνια ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πάνω από το 80% παρακολουθεί τις σχολές τους στο ΤΕΙ. “Παρατηρήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια μια πολύ πιο εντατική παρακολούθηση στο ΤΕΙ. Αυτό δημιουργεί προβλήματα λειτουργίας, μιας και έχουμε πολύ περισσότερους από όσους μπορούμε να φιλοξενήσουμε, αλλά κάνουμε ό,τι μπορούμε”, είπε σχετικά ο κ. Ασημόπουλος.

Για τις χαμηλές βάσεις εισαγωγής
Εντωμεταξύ, τον γύρο της Ελλάδος μέσω κυρίως του διαδικτύου, έγινε με το πολύ χαμηλή βάση εισαγωγής σε τμήμα του ΤΕΙ Κοζάνης, με βαθμό 1.5! Ο πρόεδρος απαντάει πως “το ΤΕΙ έχει στατιστικά τις χαμηλότερες βάσεις. Αυτό είναι διαχρονικό πρόβλημα και δεν ξέρουμε αν σχετίζεται και με τις βάσεις που οι φοιτητές θέλουν να σπουδάσουν. Διαχρονικά οι βάσεις στην Κοζάνη ήταν χαμηλές, ωστόσο φέτος υπήρξε αυτό το φαινόμενο στο τεχνικό  πεδίο , με αποτέλεσμα οι σχολές των τεχνολόγων μηχανικών είχαν μεγαλύτερη πτώση”.
Στην αρνητική στοχοποίηση του ιδρύματος ο πρόεδρος απαντάει με το φωτεινό παράδειγμα του τμήματος Μαιευτικής, που σημείωσε άνοδο, αλλά και την εκπληκτική άνοδο του τμήματος των τεχνολόγων γεωπόνων, που σημείωσε 3.500 μόρια άνοδο!

Εργασίες συντήρησης στο ΤΕΙ – Τι θα γίνει με τις εγγραφές
Το  καλοκαίρι έγιναν έργα συντήρησης, αναβάθμισης υποδομών στοπ ίδρυμα, τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι την έναρξη της εξεταστικής την 1η Σεπτεμβρίου, ιδίως όμως μέχρι τον Οκτώβριο  όπου ξεκινάει το νέο ακαδημαϊκό εξάμηνο.
Σε ό,τι αφορά τις εγγραφές, αυτές εφέτος θα γίνουν ηλεκτρονικά, κάτι που θα προσφέρει μια μεγάλη διευκόλυνση στο ίδρυμα, ενώ το προσωπικό του ΤΕΙ είναι σε θέση να προσφέρει πληροφορίες σε όποιον φοιτητή χρειαστεί.
Τέλος, ο κ. Ασημόπουλος απάντησε σε σχέση με την επάρκεια του εκπαιδευτικού προσωπικού στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, λέγοντας ότι θα χρειαστεί και φέτος να γίνουν προσλήψεις εκτάκτων (αν προχωρήσουν οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις), από τα ταμειακά διαθέσιμα του ιδρύματος, κάτι που δημιουργεί οικονομικά προβλήματα, αφού η κρατική επιχορήγηση είναι ανύπαρκτη…

Πηγή:  prlogos.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.