Την Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφέρει στη Σπάρτη ο Τζέραρντ Μπάτλερ

Ο κινηματογραφικός «Λεωνίδας» των «300» κλήθηκε να συμμετάσχει στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 14 Μαρτίου
Η ταινία «300» δεν χάρισε μόνο πολλά λεφτά και παγκόσμια φήμη στον κινηματογραφικό «Λεωνίδα», Τζέραρντ Μπάτλερ, αλλά και την τιμή της συμμετοχής στη λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και μάλιστα στη Σπάρτη.
Ο σκωτσέζος ηθοποιός θα βρεθεί στη Λακωνία στις 14 Μαρτίου, για να μεταφέρει τη δάδα με τη φλόγα που θα έχει ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία δύο ημέρες νωρίτερα. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, είπε ότι ο Μπάτλερ θα βρεθεί στην πόλη στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.500 χρόνων από τη μάχη των Θερμοπυλών και θα τρέξει ως λαμπαδηδρόμος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Ο Μπάτλερ ενσάρκωσε τον Λεωνίδα στην αμερικανική ταινία του 2006 «300», που είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Φρανκ Μίλερ και στη μάχη των Θερμοπυλών. Υπενθυμίζεται ότι η φετινή λαμπαδηδρομία θα είναι ιστορική, καθώς για πρώτη φορά μετά το 1936 (!) τη φλόγα από τα χέρια της πρωθιέρειας Ξανθής Γεωργίου θα παραλάβει γυναίκα και συγκεκριμένα, η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Αννα Κορακάκη.
Πρώτος λαμπαδηδρόμος στην αφή Ολυμπιακής Φλόγας το 1936 ήταν ο διπλωμάτης Κωνσταντίνος Κονδύλης και έκτοτε όλοι οι πρώτοι λαμπαδηδρόμοι ήταν άνδρες. Η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους θα ολοκληρωθεί στις 19 Μαρτίου με την Ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από όπου θα συνεχίσει την πορεία της στην Ιαπωνία για να φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο, στις 24 Ιουλίου.
 Protagon.gr