Πληθώρα συναντήσεων και συσκέψεων  για τον Βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια

Η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 ήταν για τον Βουλευτή Ν.Δ. Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια η πιο δραστήρια ημέρα της έως τώρα κοινοβουλευτικής του θητείας,  όχι μόνον σε αριθμό συναντήσεων αλλά κυρίως σε αποτέλεσμα.

Ο κ. Τζηκαλάγιας μαζί τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλο, επισκέφτηκαν:

Τον Γενικό Γραμματέα Ανάπτυξης Π. Σταμπουλίδη ο οποίος ανακοίνωσε την έναρξη προγράμματος με το Πανεπιστήμιο Πατρών βάσει του οποίου θα μπει φρένο στις παράνομες ελληνοποιήσεις των οσπρίων, όπως και την καθιέρωση ελληνικού σήματος για την γούνα.

Την Γενική Γραμματέα  Οικονομικών Αθηνά Καλύβα η οποία άμεσα θα δώσει λύσεις στα καταστήματα εστίασης για να μειωθούν  τα 5 μέτρα απόσταση,  σε  3 από την όχθη της λίμνης και να καταργηθεί η διάταξη που τιμωρεί με 5 έτη αποκλεισμό μέχρι 2ου βαθμού συγγενείας τους παραβάτες της χωροταξίας των καθισμάτων.

Τον Υφυπουργό Ενέργειας Γ. Θωμά οποίος μαζί με την Γενική Γραμματέα  Αλ. Σδούκου τους διαβεβαίωσαν πως σε λίγες μέρες ο ΤΟΕΒ Κορησού-Λιθιάς για τα 3 φωτοβολταϊκά πάρκα που θα δώσουν φθηνή ενέργεια στους αγρότες, θα ενταχθεί.

Τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Αν.  Λυκουρέντζο για τις αποζημιώσεις φασολιού, μήλου και κυρίως για να πληρωθούν από τα ΠΣΕΑ 2017 οι νέοι αγρότες.

Τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ Μ.Τσάκα

Την ΔΕΣΦΑ σε ευρεία σύσκεψη υπό τον CEO N.Battilana

Όσον αφορά τις συναντήσεις στη ΔΕΔΑ και στη ΔΕΣΦΑ, ο κ. Τζηκαλάγιας ενημέρωσε πως «Για το φυσικό αέριο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,οι Βουλευτές του και η προηγούμενη Περιφερειακή αρχή ενσυνείδητα κορόϊδευαν και εξαπατούσαν την τοπική κοινωνία και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να έρθει το φυσικό αέριο στα σπίτια και τις επιχειρήσεις της Καστοριάς, του Άργους των Μανιάκων και στη συνέχεια και άλλων χωριών. Προχωρούμε με γνώμονα την αλήθεια εργαζόμενοι νυχθημερόν. Δεν μας πτοούν οι μεμψιμοιρίες και κακεντρέχειες των βολεμένων».

Επίσης ο Βουλευτής και ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχαν στην ευρεία σύσκεψη στην ΛΑΡΚΟ για να πληρωθούν οι φορτηγατζήδες πριν ξεκινήσει η εκκαθάριση με την εγκατάσταση διαχειριστή όπως σωστά αποφάσισε η κυβέρνηση.