Υπ. Παιδείας: Αμείλικτο ενάντια σε φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε το 1ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα μετά το επεισοδίου ξυλοδαρμού 17χρονου μαθητή από ομάδα μαθητών, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος στο προαύλιο του σχολείου.

Η Υπουργός ενημερώθηκε για τις συνθήκες του συμβάντος και για ζητήματα που απασχολούν τις εν λόγω σχολικές μονάδες από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης, την Διευθύντρια Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των δύο σχολείων και τους καθηγητές, παρουσία του Δημάρχου Βύρωνα και στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η Υπουργός, κυρία Νίκη Κεραμέως, τόνισε:

«Έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες σε επίπεδο Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και έχουν ήδη επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό το περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας. Για αυτά τα περιστατικά, τα οποία δεν έχουν καμία θέση στο σχολείο, υπάρχουν πρόσκαιρες αλλά και μακροχρόνιες ενέργειες προς ανάληψη.

Άμεσα, κατόπιν εντολής μου, η Δ/ντρια Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Δ/ντη θα στείλουν, εντός της ημέρας, αρμόδιους για την κατάρτιση σχεδίου δράσης αναφορικά με την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών που είχαν εμπλοκή στο συγκεκριμένο γεγονός. Παράλληλα, σε συνεργασία πάντα με τον Περιφερειακό Δ/ντή, θα βρεθεί στο σχολείο, ομάδα κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων, με στόχο να προσφέρουν υποστήριξη στην εκπαιδευτική κοινότητα, εν συνόλω, σε συνέχεια του συγκεκριμένου περιστατικού.

Παράλληλα επεξεργαζόμαστε και άλλες πρωτοβουλίες σε συνεργασία με την Υφυπουργό κα Ζαχαράκη που αφορούν, για παράδειγμα, τη θεσμοθέτηση του «Δασκάλου / Καθηγητή εμπιστοσύνης» με τον οποίο τα παιδιά θα έχουν μεγαλύτερη άνεση να επικοινωνήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουν, αλλά και την εισαγωγή νέων θεματικών στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού στον άλλον και συνύπαρξης και συναρμογής στο κοινωνικό σύνολο. Οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται σε πλέγμα ενεργειών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τα φαινόμενα του σχολικού εκφοβισμού και της βίας.

Ξεκαθαρίζω και πάλι, τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο, και το Υπουργείο Παιδείας θα είναι αμείλικτο απέναντι σε τέτοιες συμπεριφορές. Στεκόμαστε δίπλα σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και αναφέρομαι στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, τόσο πρόσκαιρων όσο και πιο μακροχρόνιων».

Ηλιάνα Καλούπη/workenter.gr

You May Also Like

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Αθανάσιος Χριστόπουλος Το παγκάκι της ΦΙΛΙΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ – Αθανάσιος Χριστόπουλος Το παγκάκι της ΦΙΛΙΑΣ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς στον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Καστοριάς στον…

Ξεναγήσεις στην Ιστορία και στη Φύση του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης

Σας προσκαλούμε στην υπέροχη φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για…

‘’ Αθανάσιος Χριστόπουλος ‘’ : Διήμερο σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καστοριάς «ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ» διοργανώνει  το διήμερο 13/02/2016-14/02/2016 σεμινάριο παραδοσιακών…

Με 17 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού

Τη Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρα 20:30 στο Δημαρχείο του Δήμου…

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο SOS της Ελλάδας για την ενέργεια – Ο Κ. Σκρέκας στην «Κ»

Table of Contents Hide Μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα για νοικοκυριά, βιομηχανία, φορείς –…

Κοινωνικός τουρισμός 2018 ΟΑΕΔ: Μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 μπορούν να κατατεθούν οι αιτήσεις

Κοινωνικός τουρισμός 2018 ΟΑΕΔ: Μέχρι την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 μπορούν να…

Ανάθεση με την μέθοδο της διαπραγμάτευσης νέου Δρομολογίου Ταξί για τη μεταφορά μαθητών, σχολικού έτους 2016-2017

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς προτίθεται να προβεί στην ανάθεση με την μέθοδο…

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά ενός μη νόμιμου αλλοδαπού

Συνελήφθησαν δυο ημεδαποί, σε περιοχή της Καστοριάς, για μεταφορά ενός μη νόμιμου…