Το Επιμελητήριο Καστοριάς, στο πλαίσιο της συνεργασίας των Επιμελητηρίων Δυτι-κής Μακεδονίας, θα επιδοτήσει τη συμμετοχή επιχειρήσεων του Νομού Καστοριάς στην 31η <<Έμπορο-Βιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας>> που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως και 21 Σεπτεμβρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Κοζάνης στα Κοίλα.

 

Η επιδότηση θα ανέρχεται σε 80% επί του κόστους του ενοικίου για επι-χειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας από 16.09.2010. Το κόστος ενοικίου ανέρχεται σε 50,00 ευρώ ανά τ.μ. για περίπτερο εσωτερικού χώρου ενώ για περίπτερο εξωτερικού χώρου το κόστος ανέρχεται στα 20,00 ευρώ ανά τ.μ.

 

Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ένα σημείο αναφοράς του επιχειρηματικού κόσμου της Δυτικής Μακεδονίας ενώ ήδη έχει καθιερωθεί και ως έκθεση βαλκανικού χαρακτήρα.

 

Οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην εν λόγω εκδήλωση, θα είναι επαγγελματίες, έμποροι και μεταποιητές, από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

 

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί:

 

Στην συνεργασία με τα βαλκάνια, όπου θα υπάρχουν εμπορικοί επισκέπτες –αντιπρόσωποι για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στις χώρες αυτές.

 

Στα Αρωματικά φυτά της Δ. Μακεδονίας με ειδικό αφιέρωμα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπο-ρούν είτε να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες και μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015. Υπεύθυνη Τμήματος Εξωτερικού Εμπορίου τηλ. 2467027537 – 2467028981, είτε να επισκεφθούν τον διαδικτυακό ιστότοπο του Επιμελητηρίου Καστοριάς:www.kastoriachamber.gr.

Tιμώμενη χωρά θα είναι η  Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα

Tιμώμενη χωρά της 31ς <<Έμπορο-Βιοτεχνικής & Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι η  Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθηνά η όποια θα συμμετάσχει με την Πρεσβεία της και με Επιχειρηματικές Αντιπροσωπείες.

Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη Χώρα και η φετινή διοργάνωση, αποδεικνύει ότι οι δυνατοί θεσμοί όπως η Έκθεση της Δυτ. Μακεδονίας, παραμένουν αποτελεσματικά εργαλεία προβολής και προώθησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τοπικών επιχειρήσεων ενώ συμβάλλει στη διάθεση και προώθηση των  προϊόντων της τοπικής παραγωγής και εμπορίας και σε άλλες αγορές πέραν αυτών της περιφέρειας μας. Στις αγορές αυτές συμπεριλαμβάνονται και αυτές των Βαλκανικών Χωρών και των Χωρών της Κεντρικής κυρίως Ευρώπης.

  • Πάντα με σεβασμό στις ανάγκες των εκθετών μας θέσαμε ως κύριοΣτόχο μας την ανταπόκριση  της διοργάνωσης στα σύγχρονα δεδομένα των εκθέσεων– καθώς αυτό είναι το ζητούμενο από εκθέτες και επισκέπτες. Για την επίτευξη του στόχου μας, πέραν των άρτιων τεχνικών προδιαγραφών, δώσαμε έμφαση σε ένα δυναμικό πρόγραμμα προβολής της Έκθεσης τόσο στην Περιφέρεια μας όσο και Πανελλαδικά.

Μια “γροθιά” τα τέσσερα ΕΒΕ της Δ. Μακεδονίας συνδιοργανώνουν την 31η Έκθεση Κοίλων

Από τις 16 μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εφέτος, στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων Κοζάνης, η 31η κατά σειρά Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, με τη σύμπραξη μάλιστα και των τεσσάρων επιμελητηρίων της περιοχής!

Στόχος είναι εν μέσω κρίσης να δοθεί μια ώθηση στην επιχειρηματικότητα, για το λόγο αυτό οι πρόεδροι των ΕΒΕ Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών και Φλώρινας ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τους επιχειρηματίες (αλλά και τον κόσμο), να στηρίξουν την έκθεση και να συμμετάσχουν σε αυτή. Μάλιστα ως επιπρόσθετο κίνητρο για τη συμμετοχή των επιχειρηματιών στην έκθεση, θα υπάρχει επιδότηση μέχρι το 80% για το ποσό της συμμετοχής τους στην έκθεση όπως προαναφέραμε.

“Οι συνθήκες που διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολύ δύσκολες. Η έκθεση θέλει πολύ δουλειά ώστε να στεφθεί με επιτυχία. Ευελπιστούμε ότι θα είναι μια καλή έκθεση”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Δ. Μακεδονίας Γιώργος Ευρενιάδης. Ο ίδιος προσέθεσε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που η έκθεση θα συνδιοργανωθεί με τα επιμελητήρια της Δ. Μακεδονίας, προαναγγέλλοντας καινούρια πράγματα για τους επισκέπτες στη φετινή έκθεση.

“Η επιχειρηματικότητα πάντα διαλέγει το δύσκολο δρόμο, αυτό της ανάπτυξης. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να συνδιοργανώσουμε την έκθεση και τα τέσσερα επιμελητήρια. Ακούγοντας τον σφυγμό της υγιούς επιχειρηματικότητας, θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε την έκθεση, με τη συμμετοχή νέων και παλαιότερων επιχειρηματιών”, τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης Κώστας Κυριακίδης, λέγοντας πως στόχος είναι να αναδειχθεί τι ακριβώς παράγεται στη Δυτική Μακεδονία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕ Καστοριάς Χαράλαμπος Καραταγλίδης, τόνισε πως “μέσα από την έκθεση των Κοίλων δίνεται το έναυσμα ώστε να αποδείξουμε όχι την περιφερειακότητα και την περιφερειακή μας συνείδηση, αλλά να ενωθούμε μια γροθιά όλες οι επιχειρήσεις, ώστε να δώσουμε το “παρών” σαν Δυτική Μακεδονία”.

 Στην ανάγκη για συνεργασία αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας, σημειώνοντας πως η έκθεση των Κοίλων είναι μόνο η αρχή και ότι ανάλογες δράσεις θα γίνουν το επόμενο διάστημα και στις άλλες περιφερειακές ενότητες.

Αφιερωμένη στα αρωματικά φυτά

Εντωμεταξύ η φετινή έκθεση θα είναι αφιερωμένη στα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά, ένας τομέας που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένος στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας το τελευταίο διάστημα. Είχε προηγηθεί πρόταση από τον βουλευτή Κοζάνης της Ν.Δ. Γιώργο Κασαπίδη, ενώ όπως ο ίδιος σημείωσε σχετικά “είναι μια ευκαιρία μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία οικονομικά και επαγγελματικά, να ασχοληθούν με ένα κλάδο στον οποίο προκύπτουν ευκαιρίες επιχειρηματικής ενασχόλησης, οι οποίες είναι έτοιμες προς υλοποίηση. Αφορά την παραγωγή νέων, καινοτόμων προϊόντων, σε επίπεδο παγκόσμιας αγοράς”.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε πως η ζήτηση είναι πολλαπλάσια της προσφοράς και ότι με βάση τις υφιστάμενες παραγγελίες χρειάζονται τουλάχιστον 5.000 στρέμματα καλλιεργήσιμων στρεμμάτων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (όπως τα ρόδα, η λεβάντα, η ρίγανη κ.α.), καλλιέργειες στις οποίες οι τιμές είναι πολύ καλές και εξασφαλισμένες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Σχόλια & προτάσεις μετά την σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ και πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Χρήστος Γκοσλιόπουλος: Σχόλια & προτάσεις μετά την σύσκεψη με τον ΕΟΔΥ και…

Στην Καστοριά ο υπ. Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής

Στην Καστοριά ο υπ. Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής

Το πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για τον μήνα Ιούνιο

Το  πρόγραμμα ξεναγήσεων στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για τον μήνα Ιούνιο

Η Ακολουθία του Νυμφίου στην Καλλιθέα Καστοριάς

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καλλιθέας τελέσθηκε η Ακολουθία…

Θύμα απάτης ηλικιωμένη στη Σιάτιστα- Της απέσπασαν 10.000 ευρώ

Άγνωστοι επικοινώνησαν για δήθεν ανάγκη επέμβασης της εγγονής της.

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Άργους Ορεστικού σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της πόλης του Άργους Ορεστικού σήμερα Τετάρτη 9…

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην Π.Ε. Καστοριάς

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα στην…