Ποια η αμοιβή όσων εργαστούν την Καθαρά Δευτέρα

Μπορεί το 2019, πολλές από τις αργίες να έπεφταν μεσοβδόμαδα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το 2020, καθώς αρκετές από αυτές πέφτουν Δεύτερα ή Παρασκευή, με τα τριήμερα να δίνουν ευκαιρία για μικρές αποδράσεις και εκδρομές.

Η Καθαρά Δευτέρα φέτος «πέφτει» στις 2 Μαρτίου του 2020. Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που ορίζει ο νόμος για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ωστόσο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στη χώρα μας αργούν στην περίπτωση που η Καθαρά Δευτέρα έχει χαρακτηριστεί αργία από διάταξη ΣΣΕ, κανονισμού εργασίας της επιχείρησης, από επιχειρησιακή συνήθεια και έθιμο, κατά το οποίο η επιχείρηση παραμένει κλειστή την ημέρα αυτή.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι μισθωτοί δεν εργαστούν, δεν θα έχουν καμία μείωση του μισθού τους, ενώ, όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο, δικαιούνται να λάβουν το ημερομίσθιό τους.

Αν παρότι έχει χαρακτηριστεί η Καθαρά Δευτέρα “πρόσθετη εορτή αργία” για μία επιχείρηση, αυτή λειτουργήσει φέτος κατ’ εξαίρεση, τότε, για πλήρη απασχόλησή τους οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού κατά 1/25 και οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο ένα ακόμα ημερομίσθιό τους και επί του ωρομισθίου των οποίων θα υπολογιστεί και η προσαύξηση κατά 75% για την εργασία σε ημέρες αργίας.

dikaiologitika.gr

You May Also Like

Αναρτήθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής έτους 2017 για την «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στα καπνά». Μέχρι τις 12 Ιουνίου οι ενστάσεις

Αναρτήθηκαν οι καταστάσεις πληρωμής έτους 2017 για την  «Ολοκληρωμένη Διαχείριση στα καπνά».…

Συνάντηση του Ανέστη Αγγελή με τον ομογενή επιχειρηματία Παύλο Άφκο

Τον Δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή επισκέφθηκε ο Ομογενής Συμπατριώτης μας κ.…

Γιώργος Πετκανάς: “e-Democracy”

Στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παράλληλα με την καθιέρωση της Ψηφιακής Υπογραφής, έρχεται…

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 386 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Τρίτη – 48.531 συνολικά

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 386 πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις την Τρίτη – 48.531 συνολικά

Καστορίας Σεραφείμ : “Θάρρος, αδελφοί μου αγαπητοί”

Του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ Πανηγυρίζουμε, αδελφοί μου αγαπητοί, μέσα στο…

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση «Γνωρίστε τις ομορφιές της Καστοριάς μέσα από αθλητικές δραστηριότητες»

Στάθης Βασιλειάδης: «Η ανταπόκριση των επισκεπτών και των συνδημοτών μας ήταν τόσο μεγάλη και εντυπωσιακή  και μας δίνει το κίνητρο ώστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Πρώτα η υγεία αλλά και η σήραγγα της Κλεισούρας προχωρά»

Ζήσης Τζηκαλάγιας: «Πρώτα η υγεία αλλά και η σήραγγα της Κλεισούρας προχωρά»