Kαταγγελία για bullying: «Χτυπούσαν τον 13χρονο γιο μου, τον βιντεοσκοπούσαν και του έπαιρναν το χαρτζιλίκι»

Τα περιστατικά bullying που λαμβάνουν χώρα σε ελληνικά σχολεία δεν σταματούν να έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά ότι η μάστιγα που σχολικού εκφοβισμού έχει απλώσει απειλητικά τα πλοκάμια της στα σχολεία.

Μητέρα 13χρονου καταγγελει: «Τον χτυπούσαν, τον βιντεοσκοπούσαν και του έπαιρναν το χαρτζιλίκι».

Η μητέρα ενός 13χρονου μαθητή κατήγγειλε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Εκτός Γραμμής» ότι ο γιος της που φοιτά σε σχολείο της Μεταμόρφωσης έχει υποστεί απίστευτη θυματοποίηση και έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού από παιδιά 14-15 χρονών που για 2 χρόνια του έκαναν τη ζωή, μαρτύριο, αναφέρει το newpost.gr

«Η ζωή του ήταν μια κόλαση. Εμείς μάθαμε τυχαία ότι τον έδερναν, γιατί ένα άλλο παιδί που είχε δεχτεί bullying μίλησε. Στην αρχή το παιδί δεν μου έλεγε τίποτα, φοβόταν πολύ, γιατί του έλεγαν ότι αν μιλήσει θα του κάνουν χειρότερα. Σιγά σιγά άρχισε να μας αποκαλύπτει τι συνέβαινε».

«Ο γιος μου είναι 13 χρονών, αυτά τα παιδιά είναι 14 και 15 χρονών. Επί δύο χρόνια, τον έδερναν πολύ, με σφαλιάρες, κλωτσιές… Πολλές φορές βιντεοσκοπούσαν και τον ξυλοδαρμό και γελούσαν μαζί του. Τον εξευτέλιζαν, τον έκλεβαν, τον απειλούσαν… Του έλεγαν «φέρε μου αύριο 10,20,50 ευρώ. Ο γιος μου λέγοντας όχι, έτρωγε ξύλο, ακόμα και μπροστά σε φίλους του, οι οποίοι κι αυτοί φοβόντουσαν να μιλήσουν», σημειώνει η μητέρα του 13χρονου και συνεχίζει

«Το παιδί μου έχει ζήσει έναν εφιάλτη. Όταν απευθύνθηκα στο σχολείο, έκαναν ένα συμβούλιο και έδωσαν δύο ημέρες αποβολή στα παιδιά. Δύο χρόνια του ρήμαξαν την προσωπικότητα και τιμωρούνται με δύο μέρες αποβολή; Ο γυμνασιάρχης μού είπε «τι θέλετε να κάνω κυρία μου;». Του είπα να διώξει τα παιδιά από το σχολείο και να δικαιώσει τον γιο μου και μου απάντησε «σας παρακαλώ, δεν θα μου πείτε τι θα κάνω, πρέπει να βοηθήσουμε τα παιδιά». Στη συνέχεια, μου είπε να πάω τον γιο μου σε ψυχολόγο».

Πώς αντέδρασε ο καθηγητής που είδε το συμβάν

Στη συνέχεια, η ίδια αποκαλύπτει πως σε ένα από τα περιστατικά, που είχαν συμβεί εκτός σχολείου, ήταν αυτόπτης μάρτυρας ένας καθηγητής, ο οποίος επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό, λέγοντας πως «σταμάτησα, τους αγριοκοίταξα, σταμάτησαν και έφυγαν»

Η εισαγγελία ακόμα δεν έχει πάρει θέση

Όπως είπε μητέρα του 13χρονου, τον Δεκέμβριο έκανε καταγγελία στην εισαγγελία ανηλίκων και το υπουργείο Παιδείας, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα.

newsitamea.gr

You May Also Like

Λέκκας: Η Αττική Οδός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα – Δεν έχει διεξόδους διαφυγής

Ο Ευθύμης Λέκκας μίλησε για εγκληματική κατάσταση στην Αττική Οδό και εξήγησε…

Θεσσαλονίκη: «Ήταν ικανός να σκοτώσει εμένα και κάθε Γεωργία, ήμουν τυχερή και γλίτωσα»

«Πήγα να χάσω το μάτι μου από μπουνιά που μου είχε ρίξει» λέει η πρώην σύζυγος του 39χρονου

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Συναγερμός» στην Αθήνα για τις εξελίξεις

Τι συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ και ποιες κινήσεις δρομολογούνται

Θεσσαλονίκη: Το νεοκλασικό «παλάτι» που ρημάζει λόγω γραφειοκρατίας (ΦΩΤΟ)

Ένα διώροφο διατηρητέο που διηγείται την ιστορία της παλιάς Θεσσαλονίκης

Ιωάννινα: Νεκρός σε χαράδρα 59χρονος κυνηγός

Ιωάννινα: Νεκρός σε χαράδρα 59χρονος κυνηγός

«Αιώνιοι» φοιτητές : Επανέρχεται η διαγραφή τους – Πότε και πώς

«Αιώνιοι» φοιτητές : Επανέρχεται η διαγραφή τους – Πότε και πώς Επιστρέφει…

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ