Θλίψη και συγκίνηση προκάλεσε στους καθηγητές και στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Columbia ο πρόωρος θάνατος της κοσμήτορος Αλίκης Ψάλτη Ρήγα. Η εκλιπούσα θεωρούνταν πυλώνας της Νομικής Σχολής, διότι για τέσσερις περίπου δεκαετίες προσέφερε τις υπηρεσίες της σε διάφορα νευραλγικά πόστα μεταξύ των οποίων και της κοσμήτορος για τις εγγραφές και οικονομικές υπηρεσίες (Dean of Registration and Financial Services).

Οι συνάδελφοι και οι φοιτητές της μόλις πληροφορήθηκαν το μοιραίο επικοινώνησαν με τον σύζυγό της Δημήτρη Ρήγα και τα παιδιά της και τους εξέφρασαν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια. Και δεν αρκέστηκαν μόνο στα τυπικά.

Το απόγευμα της Τρίτης 16ης Αυγούστου επιβιβάστηκαν σε ένα λεωφορείο και μετέβησαν στο Γραφείο Τελετών Frederick Funeral Home στο Φλάσινγκ για να προσκυνήσουν την σορό της ενώ την επόμενη προσήλθαν στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, παρακολούθησαν την Νεκρώσιμη Ακολουθία και απηύθυναν τον ύστατο χαιρετισμό.

Η εκλιπούσα, όπως επεσήμανε ο σύζυγός της Δημήτρης Ρήγας αγαπούσε και λάτρευε όλον τον κόσμο και θεωρούσε τους φοιτητές σαν δικά της παιδιά και τώρα συνειδητοποιήσαμε ότι η αγάπη της για την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Columbia ήταν ξεχωριστή.

«Αγαπούσε τους συναδέλφους σαν δικά της αδέλφια και τους φοιτητές σαν δικά της παιδιά και η αγάπη τους και ο σεβασμός τους για την Αλίκη μας συγκίνησε. Δεν περιμέναμε εν μέσω καλοκαιριού να έρθουν τόσο πολλοί για να μας παρηγορήσουν και να της απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό», επεσήμανε ο Δημήτρης Ρήγας.

Η Αλίκη Ρήγα, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», απεβίωσε στις 13 Αυγούστου βυθίζοντας σε πένθος τον σύζυγό της Δημήτρη, τα παιδιά της Κωνσταντίνο και Μελανία Ρήγα, Αλεξάνδρα Ρήγα, τον εγγονό Λουκά Ρήγα, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Ζωή Ψάλτη, τα ανίψια και τους λοιπούς συγγενείς.

Η εκλιπούσα προ τεσσάρων περίπου μηνών διαγνώσθηκε ότι έπασχε από καρκίνο και αγωνίστηκε όσο ελάχιστοι άλλοι για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά ο πόλεμος ήταν άνισος και στις 13 Αυγούστου 2016 άφησε την τελευταία της πνοή έχοντας στο πλευρό της την οικογένειά της.

Η Αλίκη Ρήγα γεννήθηκε στην Καστοριά το 1949 και σε ηλικία πέντε ετών ήρθε στις ΗΠΑ με τους αείμνηστους γονείς της Χρήστο και Ελένη Ψάλτη. Οι γονείς της εργάστηκαν σκληρά στα γουναράδικα του Μανχάταν και αισθάνονταν υπερήφανοι διότι η κόρη τους αξιώθηκε να περάσει το κατώφλι του Πανεπιστημίου Columbia.

Η Αλίκη ήταν ευφυής, φιλομαθής και εργασιομανής και ήταν από τους πιο τυχερούς φοιτητές της εποχής εκείνης, διότι το Πανεπιστήμιο Columbia πριν ακόμη ολοκληρώσει τις σπουδές της προσέφερε εργασία και της παρείχε την δυνατότητα να ανέβει ένα – ένα τα σκαλιά της επιτυχίας και να γίνει κοσμήτορας.

Το 1973 γνωρίστηκε με τον Δημήτρη Ρήγα που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και είχε έρθει για σπουδές στη Νέα Υόρκη και είχε πάρει πτυχίο μηχανικού βιομηχανίας.

Το 1975 χόρεψαν τον χορό του Ησαϊα στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ πλαισιωμένοι από τους συγγενείς και φίλους. Οι ευχές τους για αιώνια αγάπη, για βίο ανθόσπαρτο και για πολλούς απογόνους έπιασαν τόπο.

Ο Δημήτρης και η Αλίκη Ρήγα απέκτησαν δύο παιδιά τον Κωνσταντίνο και την Αλεξάνδρα, τα οποία γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας, με την αγάπη για την Καστοριά και την υπερηφάνεια για τον ελληνικό πολιτισμό.
Ο Κωνσταντίνος είναι νυμφευμένος με την Μελανία με την οποία απέκτησε έναν γιο, τον Λουκά που είναι δύο ετών.

Του Δημήτρη Τσάκα

 

Πηγή: ekirikas.com

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τα «Καστοριανά Ραγκουτσάρια»

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων του 2017…

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής Μακεδονίας

Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου Συλλόγου Τυφλών και Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Δυτικής…

Ο Δήμος Καστοριάς σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας Καστοριάς, διοργάνωσαν ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο

Πρωταρχικός σκοπός η ασφάλεια των μαθητών

Το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης έστειλε η Αστυνομία Καστοριάς

Το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης έστειλε η Αστυνομία Καστοριάς

Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής από το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» σε συνεργασία με την εταιρεία Med Trust – Ημέρες Πρόληψης Διαβήτη

Δράσεις Προληπτικής Ιατρικής από το «Κέλετρον Αγάπη για το Παιδί» σε συνεργασία…

Λαϊκή συνέλευση στο Βογατσικό για οικόπεδο του Ίωνα Δραγούμη

Λαϊκή συνέλευση στο Βογατσικό για οικόπεδο του Ίωνα Δραγούμη

Σύλληψη 27χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για κατοχή αδασμολόγητου καπνού

Σύλληψη 27χρονου σε περιοχή της  Φλώρινας για κατοχή αδασμολόγητου καπνού

Ξεκινά το μεταπτυχιακό «Επιστήμες της αγωγής με νέες τεχνολογίες» στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Ξεκινά το μεταπτυχιακό «Επιστήμες της αγωγής με νέες τεχνολογίες» στο Τμήμα Δημοτικής…