Με ενημέρωση της ΔΙΑΔΥΜΑ για την πρόταση χρηματοδότησης με 150.000 ευρώ του προγράμματος ευαισθητοποίησης σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών, ξεκίνησε η συνεδρίαση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας το μεσημέρι της Τρίτης ( 30/8 ),ενώ στο επίκεντρο των δημάρχων βρέθηκαν και άλλα επί μέρους θέματα.


Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, αναφερόμενος στην πρόταση της ΔΙΑΔΥΜΑ  για δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων & ανακυκλώσιμων υλικών, σημείωσε πως η πρόταση της ΔΙΑΔΥΜΑ για οικονομική ενίσχυση από την Περιφέρεια, απαιτεί την έγκριση της ΠΕΔ, για το λόγο αυτό και το όργανο ζήτησε αναλυτική ενημέρωση.

Το σώμα της ΠΕΔ ενημέρωσε ο Κώστας Τσιότσιας, Δ/ντης Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΔΙΑΔΥΜΑ, αναφορικά με την πρόταση της επιχείρησης για την ενημέρωση μαθητών, συμβουλίων, ημερίδες και άλλες δράσεις σε ζητήματα ανακύκλωσης, βιο-αποβλήτων και διαχείρισης απορριμμάτων. Το ύψος της πρότασης είναι 150.000 ευρώ για τρία χρόνια, με την Περιφέρεια να είναι σύμφωνη, ζητώντας ωστόσο και σύμφωνη γνώμη από την ΠΕΔ. Την προηγούμενη χρόνια ενημερώθηκαν τουλάχιστον 4.000 μαθητές για θέματα ανακύκλωσης, ενώ ο προγραμματισμός των επόμενων χρόνων απαιτεί μεγαλύτερο κονδύλιο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Σύσταση ομάδας εργασίας για τα ενεργειακά θέματα
Ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η ενημέρωση του προέδρου της ΠΕΔ για την σύσταση ομάδας εργασίας Δυτικής Μακεδονίας από την Γενική Γραμματεία Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που θα προχωρήσει όλα τα θέματα της περιοχής γύρω από την Ενέργεια. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της σύσκεψης που είχε γίνει στην Αθήνα, προ μηνός, με τον Υπουργό κ. Σκουρλέτη και Δυτικομακεδόνες.

Τα αδιάθετα ποσά του Τοπικού Πόρου
Αναφορικά με το αδιάθετο ποσό από τον Τοπικό Πόρο, ο κ. Βοσκόπουλος απάντησε ότι καταβάλλεται, με την παρότρυνση από πλευράς ΔΕΗ να απορροφηθούν πρώτα τα κονδύλια που ήδη υπάρχουν στις τράπεζες και τα υπόλοιπα θα καταβληθούν. “Τα χρήματα μας ανήκουν και η ΔΕΗ πρέπει να τα καταβάλλει, στους ΟΤΑ που τα οφείλει, μιας και το ποσό είναι μεγάλο”, σημείωσε σχετικά ο ίδιος.

Για τις προτάσεις των ΟΤΑ στο σχέδιο του ΥΠΕΣ
Επίσης, το Δ.Σ. της ΠΕΔ συζήτησε τις επιπρόσθετες προτάσεις που θα υποβάλλουν στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις ρυθμίσεις θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις. Τα επιπρόσθετα ζητήματα αφορούν θέματα Καλλικράτη, νομικά θέματα, τον έλεγχο των δήμων και άλλα ζητήματα, όπως είπε σχετικά ο κ. Βοσκόπουλος.

Πηγή: prlogos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

You May Also Like

Έντεκα συμπτώματα προβλήματος στην καρδιά που απαγορεύεται να αγνοήσετε

Έντεκα συμπτώματα προβλήματος στην καρδιά που απαγορεύεται να αγνοήσετε

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  η κοπή πίτας  της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου  η κοπή πίτας  της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τις Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας (ΕΣΠΕΕ Κοζάνης και Καστοριάς) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τις Ενώσεις Στρατιωτικών Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας (ΕΣΠΕΕ…

«Ζητούμε την απόσυρση του spot του Ημιμαραθωνίου Κρήτης 2019, όπου πρωταγωνιστούν ένα τυφλό κι ένα μη-τυφλό παιδί», τι αναφέρει το ψήφισμα;

«Ζητούμε την απόσυρση του spot του Ημιμαραθωνίου Κρήτης 2019, όπου πρωταγωνιστούν ένα…

Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Καστοριά;

Ποιος θα είναι ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις  της…

Η ανεργία στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης της Π.Ε. Καστοριάς

Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, που στην περιοχή μας αγγίζουν το 70% και…

Πρόσκληση Δημάρχου Καστοριάς προς τους Εκπροσώπους των Κομμάτων και των Συνασπισμών Συνεργαζόμενων Κομμάτων

Για την προεκλογική περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023

ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

ΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Εορτασμός Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων

Ενημερωτική εκδήλωση για τις Πρώτες Βοήθειες στην Μεσοποταμία

Μία διοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Μεσοποταμίας με την συμμετοχή του Ερυθρού Σταυρού