Θωρακίζουν τον Έβρο Καστοριανοί Αστυνομικοί

Ι. Σπυρίδης: «Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά την κατάσταση» 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ αυστηρά η αναδημοσίευση, ολική, μερική ή περιληπτική αναπαραγωγή, η κατά παράφραση ή διασκευή των κειμένων που περιέχονται στο website με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του orizontespress.gr

 

Ο Πρόεδρος της  Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς Ιωάννης Σπυρίδης, μίλησε στους “Ορίζοντες” για τους Καστοριανούς Αστυνομικούς και  Στρατιωτικούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Έβρο και  θωρακίζουν τη συνοριακή γραμμή, από το κύμα μεταναστών και προσφύγων που θέλει να περάσει στο ελληνικό έδαφος.

Της Χρύσας Κοσμίδου

Σύμφωνα με τον κ. Σπυρίδη  μέχρι στιγμής έχουν μετακινηθεί  από την Καστοριά στον Έβρο  περίπου 70 Αστυνομικοί, πλέον της Διμοιρίας και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκλήματος . Τα μηνύματα που έρχονται  καθημερινά από τον  Έβρο,αναφέρουν πως η ατμόσφαιρα είναι τεταμένη  «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στον Έβρο. Μια κατάσταση που τη βιώνει όλη η χώρα και αυτοί που μείναμε πίσω και αυτοί που πήγαν να φυλάξουν τα σύνορά μας. Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να μπουν στο ελληνικό έδαφος. Στην πρώτη γραμμή βρίσκονται ένστολοι από όλη την Ελλάδα».

Ο κ. Σπυρίδης τόνισε πως οι Αστυνομικοί είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κάθε δυσκολία. Μάλιστα,  πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι θέλουν να μεταβούν στον Έβρο εθελοντικά «Το ζήτημα αφορά όλη την Ελλάδα. Οι συμπολίτες μας το αντιμετωπίζουν πατριωτικά. Δεν αφορά μόνο τον Έβρο, αλλά όλη τη  χώρα».

Όλη η Ελλάδα μια γροθιά

Οι πολίτες από όλη τη χώρα συμπαραστέκονται στους Αστυνομικούς και  στους Στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούν τα ελληνικά σύνορα κλειστά. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καστοριάς δήλωσε πως όλοι οι Έλληνες αντιμετωπίζουν σαν μια γροθιά το ζήτημα  «Το μεταναστευτικό το βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και μια δεκαετία περίπου. Ο κόσμος έχει ενωθεί και έχει αγκαλιάσει τις προσπάθειες όλων των ένστολων που κρατούν τα σύνορα. Στέλνουν καθημερινά ηθική, αλλά και υλική βοήθεια».

Ο πόλεμος των fake news

Η Ελλάδα εκτός από τα καραβάνια προσφύγων και μεταναστών, έρχεται αντιμέτωπη και με τις ψευδείς ειδήσεις που διοχετεύονται από τη μεριά της Τουρκίας  προς τα Μ.Μ.Ε. όλης της υφηλίου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η  ψευδής “είδηση”  η οποία αφορά στο «θάνατο  προσφύγων στα σύνορα του Έβρου από Έλληνες στρατιώτες».

Μια ακόμη “είδηση” -που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και την οποία έβγαλε προς τα έξω ο  Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού-, αναφέρει  πως μέσω της Αδριανούπολης πέρασαν στην Ευρώπη  117.677 πρόσφυγες και μετανάστες –ούτε ένας λιγότερος, ούτε ένας περισσότερος!- .

«Δεν έχει νόημα να κάτσουμε να ασχοληθούμε με όλα όσα διαδίδει η Τουρκία, για τη δημιουργία εντυπώσεων. Το προσφυγικό είναι ένα σοβαρό ζήτημα και για αυτό θα πρέπει να είμαστε και εμείς σοβαροί και εγκρατείς, σε ό,τι λέμε δημοσίως. Ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις του», ήταν τα λόγια του κ. Σπυρίδη.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια

Κλείνοντας ο κ. Σπυρίδης θέλησε να πει ένα «μεγάλο μπράβο» σε όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια «Κάποιοι στιγμή όλοι μας θα μεταφερθούμε στον Έβρο. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε πραγματικά την κατάσταση.  Πρέπει να μείνουμε συντονισμένοι. Σήμερα είναι ο Έβρος, αύριο θα είναι τα νησιά μας, όπου η κατάσταση εκεί είναι ακόμα περισσότερο δύσκολη, λόγω έλλειψης φράχτη».

Comments are closed.

You May Also Like

Η παλιότερη φωτογραφία της Ακρόπολης που τραβήχτηκε πριν 180 χρόνια

Η παλιότερη φωτογραφία της Ακρόπολης που τραβήχτηκε πριν 180 χρόνια

Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα» (VIDEO)

Ομιλία Ολυμπίας Τελιγιορίδου στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα» (VIDEO)

Αποχιονισμός από τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της Π.Ε. Καστοριάς

  Αποχιονισμός από τα μηχανήματα του Αμαξοστασίου της  Π.Ε. Καστοριάς

Πολυμελής αντιπροσωπεία Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών επισκέφθηκε την εταιρεία «ΔΤΣ Φινιριστίριο Βαφείο Γουναρικών A.E.»

Πολυμελής αντιπροσωπεία Οικονομικών και  Εμπορικών Ακολούθων ξένων Πρεσβειών επισκέφθηκε την  εταιρεία «ΔΤΣ…

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αρνητής της πραγματικότητας η ΝΔ

Ολυμπία Τελιγιορίδου: Αρνητής της πραγματικότητας η ΝΔ

Επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στους αγώνες του Μαυροχωρίου

Επιτυχίες του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς στους αγώνες του Μαυροχωρίου