Η ανάγκη ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η αξιοποίηση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτει καθώς και η συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού στους στόχους της Περιφερειακής Αρχής

  Στην  2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020  στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Αθήνα, συμμετείχε από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας  ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Βαβλιάρας Γιώργος.

Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Χάρης, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Κόνσολας Μάνος, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Γκερέκου Άντζελα και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. κ. Φραγκάκης Δημήτρης.

   Ο κ. Θεοχάρης Χάρης στον χαιρετισμό του  τόνισε τη σημασία ύπαρξης συγκεκριμένης θεματολογίας σε κάθε Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να εξάγονται γόνιμα συμπεράσματα και πρότεινε μέρος των συναντήσεων να αφορά σε διάφορους φορείς και εταίρους” επισημαίνοντας πως “δύο ή τρεις φορές το χρόνο πρέπει να γίνονται διαπεριφερειακές συναντήσεις ή ημερίδες με συγκεκριμένη θεματική και με προτάσεις”.

Ο κ. Κόνσολας Μάνος με τη σειρά του, επεσήμανε την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν νέα εργαλεία προγραμματισμού και υλοποίησης παρεμβάσεων, όπως η Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη,  οι Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) και η Βελτίωση των υποδομών σε κάθε Περιφέρεια.

Επίσης, μίλησε για την ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, που θα επιτρέψουν στον τουρισμό και στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτόν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ψηφιακής οικονομίας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη δημιουργία τομεακών προγραμμάτων με στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

   Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ο Αντιπεριφερειάρχης Βαβλιάρας Γιώργος εισηγήθηκε την ένταξη της Περιφέρειας στο σχεδιασμό του Ε.Ο.Τ. και την ανάγκη ενίσχυσης της αναγνωρισιμότητας της Περιφέρειας και του τουριστικού προϊόντος της ιδιαίτερα  σ αυτή την χρονική συγκυρία ενόψει της απολιγνιτοποίησης της περιοχής.

Τέλος ο Υπουργός Τουρισμού δεσμεύτηκε για τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Τουρισμού  τόσο για την εφαρμογή του Επιχειρησιακού Σχεδίου Δράσης της ΟΧΕ των Λιμνών όσο και για την εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας.

 

You May Also Like

Origami: μία πρωτότυπη εκδήλωση για τις Αποκριές από την Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού του Δήμου Καστοριάς

Origami: μία πρωτότυπη εκδήλωση για τις Αποκριές από την Αντιδημαρχία Τουρισμού-Πολιτισμού του…

Πραγματοποιήθηκε το 15ο Τουρνουά ποδοσφαίρου αφιερωμένο στη μνήμη του συνοριακού φύλακα Ιωάννη Παμπουκίδη

Πραγματοποιήθηκε το 15ο Τουρνουά ποδοσφαίρου αφιερωμένο στη μνήμη του συνοριακού φύλακα Ιωάννη…

Η Μαρία Αντωνίου για τη μίσθωση του Κτηματολογικού Γραφείου Καστοριάς σε ακίνητο ιδιοκτησίας συμβούλου της Ο. Τελιγιορίδου

Η Μαρία Αντωνίου για τη μίσθωση του Κτηματολογικού Γραφείου Καστοριάς σε ακίνητο…

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Συνάντηση του Ζήση Τζηκαλάγια με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

  Ειδικές επεξηγήσεις για την καπνιστική λέσχη από την ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

  Ειδικές επεξηγήσεις για την καπνιστική λέσχη από την ΠΑΝ.Σ.Ε.Κ.Τ.Ε.

Υπογράφηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπογράφηκε η πράξη αγιοκατατάξεως των 7 Νεομαρτύρων της Καστοριάς

Υπογράφηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο υπογράφηκε η πράξη αγιοκατατάξεως των 7 Νεομαρτύρων της…

«Πριν χαθεί το όνειρο», το πρώτο βιβλίο της Καστοριανής Ηλιάνας Κλειτσογιάννη

«Πριν χαθεί το όνειρο», το πρώτο βιβλίο της Καστοριανής Ηλιάνας Κλειτσογιάννη

Καστοριά: Δωρεάν διαδικτυακές συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

Καστοριά: Δωρεάν διαδικτυακές συνεδρίες Συμβουλευτικής Υποστήριξης από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη