Λινγκουίνι με φρέσκα καλαμαράκια και κρόκο Κοζάνης,μια πρόταση του Καστοριανού σεφ Βασίλη Καρανικόλα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φρέσκα καλαμαράκια
  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 1 λεμόνι
  • 2 γρ. κρόκο Κοζάνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 αντζούγιες
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα
  • 50 γρ. φρέσκος βασιλικός

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αφαιρώντας το κεντρικό κόκκαλο, βγάζουμε το δέρμα τους, κόβουμε τα κεφάλια στο σημείο που σταματάει το σκληρό κομμάτι και το απομακρύνουμε.
  2. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες σε μια επιφάνεια κοπής τα καλαμαράκια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ σκεπάζοντας τα με νερό, προσθέτουμε ένα κουταλάκι σόδα μαγειρικής και τα αφήνουμε για 30-40 λεπτά.
  3. Χτυπάμε σε ένα μούλτι την φλούδα ενός λεμονιού (χωρίς το λευκό μέρος),την σκελίδα σκόρδου, τον κρόκο Κοζάνης, μια πρέζα, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 4 αντζούγιες σ3 40 γρ. ελαιόλαδο μέχρι να διαλυθούν όλα τα υλικά.
  4. Βράζουμε σε άφθονο καλά αλατισμένο νερό τα λινγκουίνι, ένα λεπτό λιγότερο από της οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασίας τους. Τα σουρώνουμε κρατώντας  λίγο νερό από το βρασμό τους σε ένα μπολάκι. Τα κρύωνουμε με τρεχούμενο νερό μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα λαδώνουμε με μια κουταλιά ελαιόλαδο.
  5. Σουρώνουμε το νερό με την σόδα από τα καλαμαράκια, περιχύνουμε με το μείγμα του μούλτι , ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε να μαριναριστούν για δύο λεπτά.
  6. Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή wok στην φωτιά να κάψει πολύ καλά και σοτάρουμε τα καλαμαράκια για 30 δευτερόλεπτα.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λινγκουίνι με το νερό από το βρασμό τους αφήνουμε στην ψωτιά για ένα λεπτό να δέσουν τα υλικά και ελέγχουμε τα καρυκεύματα.
  8. Σερβίρουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό.

Περισσότερες συνταγές του Σεφ Βασίλη Καρανικόλα στο kitchenvillage.gr

You May Also Like

COVID 19 και Ασφάλεια Τροφίμων: Οδηγίες για τις επιχειρήσεις τροφίμων από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών

COVID 19 και Ασφάλεια Τροφίμων: Οδηγίες για τις επιχειρήσεις τροφίμων από τον…

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το συκώτι

Οι καλύτερες και οι χειρότερες τροφές για το συκώτι

Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να τρώτε ζάχαρη

Τι θα συμβεί εάν σταματήσετε να τρώτε ζάχαρη

Ρώσικη σαλάτα: Όλα τα μυστικά για να την φτιάξετε όπως ακριβώς οι νοικοκυρές στη Ρωσία

Η ρώσικη σαλάτα είναι πολύ νόστιμη, αρκεί αυτός που την φτιάχνει να…

Πόσα αυγά κάνει να τρώμε τελικά μέσα στην εβδομάδα;

Ο παλιός κανόνας έχει πλέον καταρριφθεί. Τι απαντά η ειδικός;

Πέντε λαχανικά που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε συχνά φούσκωμα

Πέντε λαχανικά που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε συχνά φούσκωμα

Οι 7 βασικές μέθοδοι για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι 7 βασικές μέθοδοι για να χάσετε βάρος, σύμφωνα με τους ειδικούς

Διατροφικά Τips για ισχυρό Ανοσοποιητικό Σύστημα

Table of Contents Hide Διατροφικά Τips για ισχυρό Ανοσοποιητικό Σύστημα1. Ενισχύστε το…

Τεχνητό κρέας: Επικίνδυνο ή η απόλυτη λύση για την ανθρωπότητα και το περιβάλλον;

Σε κάποιο χώρες δίνεται «πράσινο φως» για την κατασκευή του, σε κάποιες άλλες απαγορεύεται

Αποτοξίνωση Τώρα! Καθαρισμός του εντέρου με φυσικό τρόπο

Αποτοξίνωση Τώρα! Καθαρισμός του εντέρου με φυσικό τρόπο